ငါးၾကင္းဆီျပန္ဟင္းေလးနဲ႔ တြဲေသာက္ဖုိ႔ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ဳိပါ။ ရုိးရွင္းေပမယ္႔ ဘယ္ခ်ိန္ ေသာက္ေသာက္ မရိုးနုိင္တဲ႔ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ဳိေလးပါ။ ပဲနီေလး အျပင္ ဟင္းခ်ဳိထဲကို အာလူး၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲၾကာဇံ တုိ႔အစံုအလင္ ပါ၀င္တာမုိ႔ အရသာ ပုိေတာင္ ေကာင္းပါေသးတယ္။ အခ်ိန္တုိတြင္းမွာပဲ အလြယ္တကူ ခ်က္ျပဳတ္နည္းနုိင္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲနီေလး – ထုပ္ တ၀က္
- မုန္လာဥနီ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- အာလူး – ၂လုံး (အခြံႏႊာျပီ အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
- ပဲၾကာဇံ – ထုပ္တ၀က္ (ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ
- ကလေ၀ရြက္ – ၁ရြက္
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ခေနာၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ နႏြင္းမွုန္႔ တုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ေရ(ရခြက္) ကုိထည္႔၍ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားေပးပါ။
၃။ ဆူလာလွ်င္ (ပဲနီေလး၊ အာလူး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ ပဲနီေလး ျပဲသည္အထိ တည္ထားပါ။
၄။ ပဲနီေလး ျပဲျပီဆုိလွ်င္ ပဲၾကာဇံ၊ ကလေ၀ရြက္တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၅။ အရသာအတြက္ (ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔) တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၆။ အရသာ အေနေတာ္မွ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ျဖဴးကာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment