Wednesday, October 30, 2013
အိမ္လုပ္ ပဲျပဳတ္
ပဲျပဳတ္ကို ျမန္မာလူမ်ဳိးတုိင္း မနက္စာအျဖစ္ အျမဲစားေလ႔ရွိပါတယ္။
ပဲျပဳတ္ကို လြမ္းတဲ႔ နုိင္ငံျခား ေရာက္ျမန္မာေတြ အလြယ္တကူ
လုပ္စားနုိင္ေအာင္ ထုိခ်က္နည္းေလးကို ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဒီခ်က္နည္းကို
၀တ္ရည္ ဟင္းခ်က္မိတ္ေဆြ မအိသက္ဆီက ရရွိတာပါ။ ခ်က္နည္းေလးကို
ၾကည္႔ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ စားေတာ္ပဲ (Gargen Pea) – ၂၀၀ ဂရမ္ (Martket၊ အိႏၵိယ ကုန္စံုဆုိင္
မ်ားမွာ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္။)
မွတ္ခ်က္။ ။ စားေတာ္ပဲ ရွာမေတြ႔ပါက Yellow bea ကို အစားထုိး၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္။
၂။ ဆိုဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၃။ ထန္းညက္ – ၾကီးလွ်င္ ၂ခဲ၊ ေသးလွ်င္ ၄ခဲ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး စားေတာ္ပဲကုိ ဇလံုတစ္ခုထည္႔ျပီ ေရမ်ားမ်ားထည္႔၍ ေရ၀ေအာင္
၂၄နာရီ ေရစိမ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေရစိမ္ထားေသာ စားေတာ္ပဲမ်ားကို
အေပါက္ပါေသာ ဇကာဗန္းထဲ ထည္႔ျပီ ေရစစ္လိုက္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ အေညာင္႔ထြက္ေအာင္ ေနာက္ ၂၄နာရီခန္႔ထပ္ထားေပးပါ။ ၄နာရီျခားတခါ
ေရအနည္းငယ္ ေတာက္ေပးပါ။ အေပၚမွ အ၀တ္သန္႔ေလးျဖင္႔ အုပ္ထားလိုက္ပါ။
၄။ အေညာင္႔ထြက္လာျပီဆုိလွ်င္ ဇလံုတစ္ခုထဲ ပဲမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ျပီမွ ပဲထဲသုိ႔ ဆားဆိုဒါ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔ေမႊျပီ မျပဳတ္ခင္
နာရီ၀က္ခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
၆။ ပဲကို စျပဳတ္လို႔ရပါျပီ။ ပဲျမဳပ္ရုံ ေရကို ထည္႔ျပီ မီးအနည္းငယ္ျဖင္႔
ေရခမ္းေအာင္ အထိ (၁နာရီ ၄၅မိနစ္ မွ ၂နာရီခန္႔) တည္ထားေပးပါ။ တည္ထားစဥ္ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။
ရ။ စတည္သည္နွင္႔ ထန္းညက္ခဲေလးမ်ားပါ တခါထဲ ထည္႔ေပးပါ။ ထန္းညက္ရည္ ေၾကာင္႔ ပဲမ်ား
၀ါရာက ညိွျပီ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ စားလို႔ ပိုေကာင္းပါသည္။ (ဆားလံုး၀
မထည္႔ပါနွင္႔၊ ျပဳတ္ျပီမွ ထည္႔ခ်င္ထည္႔ပါ)
၈။ ျပဳတ္ျပီ ၄၅မိနစ္ခန္႔ ၾကာလွ်င္ ပဲျပဳတ္အခြံေလးမ်ား ကြ်တ္ျပီ အေပၚသို႔ တက္လာပါ လိမ္႔မည္။ ထုိအခြံေလးမ်ား ဇြန္းျဖင္႔ အသာေလး ဖယ္ေပးလိုက္ပါ။
၉။ ေရခမ္းသြားလွ်င္ ပဲျပဳတ္အိအိေလး ရရွိပါျပီ။ ထမင္းပူပူေလးနွင္႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္သလို
သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ….
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment