တရုတ္စတုိင္ ျပည္ၾကီးငါး အစာသြပ္ေၾကာ္နွင္႔ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္ပါ။ ျပည္ၾကီးငါးထဲကို ၀က္သား၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ အစာသြပ္ျပီ အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတာမုိ႔ ၾကြပ္ရြျပီ စားလုိ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္ကို ျမန္မာစတုိင္ ပဲမုွန္႔ေလးနဲ႔ သုပ္ထားပါတယ္။ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ျပည္ၾကီးငါးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကင္ပြန္း(သုိ႔) ျပည္ၾကီးငါး – ၃၀က်ပ္သား (အစာသြပ္ရန္ အေကာင္ၾကီးရလွ်င္ ပိုေကာင္းသည္)
- ၀က္သား – ၂၀၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
- မုန္လာဥနီ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွတ္စင္းပါ)
- ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ခရုဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
- ၾကက္ဥ – ၁လံုး
- ဂ်ဳံမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ပါမုန္႔ေျခာက္ – ၂ခြက္စာ
၁။ အရင္ဆံုး ျပည္ၾကီးငါး ေပၚမွ အညိွုအခြ်ဲ၊ အရည္ခြံ၊ ေခါင္းအားလံုးကို ဖယ္ရွားျပီ သန္႔စင္ထားေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (၀က္သား၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ျပည္ၾကီးငါးထဲ ႏုယ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို အစာတ၀က္သြပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ျပည္ၾကီးငါး လက္မ်ားကို ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ထည္႔ျပီ သြားၾကာထုိးတံျဖင္႔ ပိတ္ေပးပါ။
၅။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ျပည္ၾကီးငါးမ်ားကို အစာသြပ္ေပးပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ျပည္ၾကီးငါး အစာသြပ္ကို ၁၅မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။ ေပါင္းျပီလွ်င္ သြားၾကာထုိးတံမ်ားကို ျပန္ဖယ္ေပးပါ။
၆။ ျပီလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲ (ၾကက္ဥ၊ ဂ်ဳံမွုန္႔) ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ခေလာက္ေပးပါ။
ရ။ ၾကက္ဥခေလာက္ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ျပည္ၾကီးငါး အစာသြပ္ကို စိမ္ေပးပါ။
၈။ ျပီေနာက္ ပါမုန္႔ေျခာက္မ်ား ကပ္ေပးျပီ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၉။ ျပီေနာက္ ျပည္ၾကီးငါးအစာသြပ္ေၾကာ္မ်ားကို အကြင္းေလးမ်ား လွီးေပးျပီ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
ေက်ာက္ပြင္႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေက်ာက္ပြင္႔ – ၂ခု (ေရစိမ္ျပီမွ တကိုက္စာ အရြယ္ေလးမ်ား ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစံထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ပုဇြန္ျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင႔္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ပဲမွုန္႔(အက်က္မွုန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ေက်ာက္ပြင္႔၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပဲမွုန္႔၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငံျပာရည္) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနယ္လုိက္ပါ။
၂။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွာ နံနံပင္ ျဖဴးျပီ ေက်ာက္ပြင္႔သုပ္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ..
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment