ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center { တကူ - ျပည္ေအး ရပ္ကြက္ }

Tuesday, October 22, 2013

ရခုိင္ ေရငံ႔ ငါးဟင္း




ရခုိင္စတုိင္ ဆီနည္းနည္း ေရက်န္ ခ်က္ထားတဲ႔ ရခိုင္ ေရငံ႔ ငါးဟင္းခ်က္ပါ။ ပဒယ္ေဂါ၊ ဂ်င္းႏုိင္ႏုိင္နဲ႔ ခ်ဥ္ငံ႔င႔ံစပ္စပ္ အရသာကို ရရွိမွာပါ။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ငါးကို ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ပဒယ္ေဂါ – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)

  • ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • သံပရာသီး – တျခမ္း (အရည္ညွစ္ထားပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ငါးပါးနီ – ၁ေကာင္ (၄၅၀ ဂရမ္) (ဓားျဖင္႔ အနည္းငယ္ မႊန္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးပါ)
  • ငရုတ္သီးပြစိမ္း – ၂ခု (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
  • ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ) (optional)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း


ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ငါးပါးနီကို ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ပဒယ္ေဂါ၊ သံပရာရည္၊ ဆား၊ ဆႏြင္း) တုိ႔ကို ၾကိတ္စက္ျဖင္႔ ေရာၾကိတ္ျပီ ငါးျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ မိနစ္၂၀ခန္႔ ႏုပ္ထားပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလွ်င္ ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းသည္အထိ ဆီသပ္ေပးပါ။



၃။ ျပီမွ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္သီးပြစိမ္း ထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာခ်က္ေပးပါ။



၄။ ထုိ႔ေနာက္ ႏုပ္ထားေသာ ငါး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နံနံပင္၊ ေရ တစ္ခြက္ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၅။ ငါးက်က္ျပီ ေရနည္းနည္းက်န္လွ်င္ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တို႔ကို ထည္႔ေပးပါ။



၆။ ထုိ႔ေနာက္ အေပၚမွ နံနံပင္ အနည္းငယ္အုပ္ျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ရခိုင္ ငါးဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment