ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center { တကူ - ျပည္ေအး ရပ္ကြက္ }

Wednesday, October 30, 2013

ၾကက္သား အာလူးဟင္း




ျမန္မာစတုိင္ ၾကက္သား၊ အာလူးဟင္းလို႔ ဆုိေပမယ္႔ ၀တ္ရည္ တဖန္ ဆန္းသစ္တဲ႔ ခ်က္နည္းနဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ။ သာမန္ခ်က္နည္းေနက် ခ်က္နည္းနဲ႔ မတူပါဘူး။ ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ မဆလာ၊ ဆားတုိ႔နဲ႔ အရင္နုပ္ထားတာမုိ႔ ၾကက္သားက အရသာ၊ အနံ႔ပါ ေကာင္းျပီ ပိုႏူးညံ႔ပါတယ္။ အာလူးကိုလည္း မခ်က္ရင္ အရင္ေၾကာ္ျပီမွ ၾကက္သားနဲ႔ ျပန္ေရာခ်က္ထားတာပါ။ အရသာလည္း အရမ္းေကာင္းမြန္ျပီ နည္းသစ္ေလးမုိ႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည႔္ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ေပါင္၊ ရင္ဗံုသား – ၃၀၀ ဂရမ္ (၁လက္မအရြယ္ေလးမ်ား တံုးပါ)
  • အာလူး – ၃လံုး (အခြံႏႊာျပီ ၈စိပ္စိပ္ေပးပါ)

  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (ေထာင္းထားပါ)
  • ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ေထာင္းျပီ အရည္ညွစ္ထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ဟင္းခတ္ မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္သီး ဆီသပ္ျပီသား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (ငရုတ္သီးမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ကို ဆီခ်က္ထားပါ)
  • ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔
  • ရွမ္းနံနံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီထားပါ)
  • ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္ – ၂ရြက္
ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ဟင္းခတ္မဆလာ၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) တုိ႔ကို ထည္႔ကာ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ေရခဲေသတၱာ(ေအာက္ထပ္) တြင္ထည္႔ျပီ ၁နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။



၃။ ၾကက္သားကို နုပ္ထားစဥ္ အာလူးမ်ားကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) ထည္႔နုယ္ျပီ ဂ်ဳံကပ္ေပးပါ။



၄။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ အာလူးကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။




၅။ ၾကက္သားနဲ႔ အာလူးဟင္းကို စခ်က္ပါေတာ႔မည္။
၆။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ဆီသပ္ေပးပါ။
ရ။ ထုိ႔ေနာက္ နုပ္ထားေသာ ၾကက္သား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္ တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၈။ ျပီေနာက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ၾကက္သားေရျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ တည္ထားေပးပါ။
၉။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အာလူးမ်ားထည္႔ျပီ ေနာက္တေရ ၾကက္သားျမဳပ္ရုံေရထပ္ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ထားပါ။
၁၀။ ၾကက္သားေရာ၊ အာလူး နူးျပီဆုိလွ်င္ နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံ၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္ အုပ္ျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၁၁။ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ ၾကက္သားနဲ႔ အာလူးဟင္းကို ထမင္းနဲ႔ ျမိန္္ရွပ္စြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment