Thursday, October 31, 2013
ပုဇြန္ကင္သုတ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္က်ား – ၂၀က်ပ္သား (အျမီးခ်န္ျပီး အခြံခြာပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မြွာ (အ၀ုိင္းေလးမ်ား လွီးပါ)
၃။ ငရုတ္စိမ္း – ၄ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ ဆလက္ရြက္ – ၁ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ေဆာ႔ရည္တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၂။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၄။ ေရ – လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္က်ားကို ေက်ာခြဲျပီး ေခ်းမ်ားထုတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ကင္ျပားေပၚတင္၍ ပုဇြန္မ်ားကို က်က္သည္အထိ အသုတ္ခြဲျပီး ကင္ေပးပါ။
၄။ ေဆာ႔ရည္အတြက္ (ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ သံပရာရည္၊ ေရ) အားလံုးကို ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ကင္သုတ္ရန္အတြက္ (ပုဇြန္ကင္၊ ေဆာ႔ရည္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆလတ္ရြက္) တုိ႔ကို အားလံုးေရာေမြွလိုက္ပါ။
၆။ စားလို႔ေကာင္းျပီး ထမင္းျမိန္ေစမည္႔ အသုတ္တစ္မ်ဳိးပါ…
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment