ငါးၾကင္းကို ခ်ဳိစပ္ ဆီျပန္ေလး ခ်က္ထားတာပါ။ ငါးကို ဂ်ဳံနဲ႔ အရင္ကပ္ေၾကာ္ျပီမွ အနွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ ထမင္းျမိန္မယ္႔ ေနာက္ဟင္းတခြက္ပါ။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးၾကင္း – ၃၀၀ ဂရမ္ (၁လက္မအရြယ္ေလးမ်ား တံုးပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
- ငရုတ္သီးေတာင္႔နီ – ၂ခု – ၄ခု (ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (ေထာင္းထားပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ငရုတ္သီး ဆီသပ္ျပီသား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (ငရုတ္သီးမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ကို ဆီခ်က္ထားပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီထားပါ)
- ရွမ္းနံနံပင္ – ၂ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
၁။ အရင္ဆံုး ငါးၾကင္းကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္လုိက္ျပီ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ား ကပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဂ်ဳံကပ္ထားေသာ ငါးၾကင္း မ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေတာင္႔နီ တုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ငါးၾကင္း၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ နွင္႔ ငါးၾကင္း ေရျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ တည္ထားေပးပါ။
၉။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံမ်ား အုပ္ျပီ မီးပိတ္ေပးပါ။
၁၀။ ငါးၾကင္းဆီျပန္ဟင္းေလးကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ..
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment