ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, October 24, 2013

သီးစံု ဂ်ယ္လီ ပူတင္း




အခ်ဳိပြဲတည္ခင္းဖုိ႔ သီးစံု ဂ်ယ္လီ ပူတင္းေလးပါ။ ေန႔လည္စာ၊ ညေနစာ စားျပီ အခ်ဳိပြဲ တည္းဖို႔အတြက္ပါ။ အရင္ဆံုး ပူတင္းကို ၾကက္ဥ၊ ႏြားနုိ႔၊ သၾကားတုိ႔နွင္႔ ျပဳလုပ္ပါတယ္။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ဗီနီကာ အနံ႔၊ အရသာ ရေအာင္ ပူတင္းမလုပ္ခင္ vanilla essence ေလးပါ ထည္႔ထားတယ္။ ဂ်ယ္လီ ပူတင္းမွာ သီးစံုလည္း ပါတာမုိ႔ အရမ္းခ်ဳိအီမေနပဲ၊ စားလုိ႔လည္း ေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္..
ပူတင္းလုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ဥ အနွစ္ – ၄လံုး
  • ႏြားႏုိ႔ (Full Cream Milk) – ၁ခြက္ခြဲ (၃၅၀ မီလီလီတာ)
  • သၾကား – ခြက္ ၀က္ (၁၀၀ ဂရမ္)

  • ဗီနီကာ အရည္(Vanilla Essence) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (optional)


သီးစံု ဂ်ယ္လီတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • Agar ဂ်ယ္လီ အေခ်ာင္း – ထုပ္၀က္ (တထုပ္တြင္ ၃၅ ဂရမ္ ပါသည္ တ၀က္ကိုသာ အသံုးျပဳမည္)
  • ေရေႏြး – ၁လီတာ
  • သၾကား – ၁၅၀ ဂရမ္
  • သီးစံု စည္သြပ္ဗူး – ၁ဗူး
  • Apple green အရည္ဗူး – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ဂ်ယ္လီ အစိမ္းေရာင္ ျဖစ္ရန္ ပန္းသီးအရသာ၊ အနံ႔ပါတဲ႔ အရည္ေလးကို ထည္႔ထားသည္)


မွတ္ခ်က္ ။ ။ Vanilla essence နွင္႔ Apple green ဗူးေတြကို City Mart တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္..
ပူတင္းျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲ ၾကက္ဥ အနွစ္ ၄လံုးကို ေဖာက္ထည္႔လုိက္ပါ။



၂။ ျပီမွ သၾကားကို ထည္႔ျပီ wire-whisk နွင္႔ သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ နာနာေလး ခေလာက္ေပးပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ႏြားနုိ႔ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။ ႏြားနုိ႔ ထည္႔ျပီ ပူတင္းပူလုပ္ရန္ ဖန္(သို႔)ေၾကြ ပံုစံခြက္ တ၀က္ခန္႔ ႏြားနုိ႔ ၾကက္ဥ ေရာခေလာက္ထားေသာ အရည္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔ေပးပါ။




၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္တစ္ခုထဲ ခြက္တ၀က္ခန္႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ ပူတင္းက်က္သည္အထိ မိနစ္ ၁၅~၂၀ ခန္႔ တည္ထားပါ။ ပူတင္းက်က္မက်က္ သိရန္ ဓား(သုိ႔) ခရင္းျဖင္႔ ပူတင္းထုိးၾကည္႔ကာ ဓားတြင္ ဘာမွကပ္မပါလာလွ်င္ ပူတင္းက်က္ျပီျဖစ္သည္။




၅။ ပူတင္းရဆိုလွ်င္ ဂ်ယ္လီ လုပ္ေနစဥ္အတြင္း အေအးခံထားပါ။
သီးစံု ဂ်ယ္လီ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲတစ္ခုထဲ ေရေႏြး (၁လီတာ)၊ ဂ်ယ္လီေခ်ာင္း၊ Apple အနွစ္ရည္၊ သၾကား တုိ႔ကို ေရာေမႊထည္႔ျပီ သၾကား၊ ဂ်ယ္လီေခ်ာင္း ေပ်ာ္သည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ျပီ မီးပိတ္လုိက္ပါ။



၂။ သီးစံု ဂ်ယ္လီ ပူတင္းလုပ္ရန္ အတြက္ ပူတင္းထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ သစ္သီးမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။



၃။ ျပီမွ အေပၚမွ ဂ်ယ္လီ အရည္မ်ားကို သစ္သီးျမဳပ္ေအာင္ ေလာင္းထည္႔ေပးျပီ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္တြင္ ၁နာရီခန္႔ အေအးခံထားေပးပါ။
၄။ ေအးခံျပီလွ်င္ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ သီးစံု ဂ်ယ္လီ ပူတင္းကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment