ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center

Tuesday, October 22, 2013

အင္ဥ နွင္႔ ၾကက္သားဟင္းလ်ာ၊ ေဂၚဖီသုပ္




ခု အင္ဥေပၚခ်ိန္မုိ႔ ၾကက္သားနဲ႔အင္ဥ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ အင္ဥဆိုတာ မွုိတစ္မ်ဳိးပါ။ အင္ဥကို ေစ်းက ၀ယ္ျပီရင္ ရႊံ႔သဲေတြစင္ေအာင္ ေတာ္ေတာ္ေတာ႔ သန္႔စင္ဖုိ႔လုိပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ အင္ဥနဲ႔ၾကက္သားဟင္းက အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ·         ၾကက္ေပါင္သား – ၃၀၀ ဂရမ္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးေပးပါ)
  • ·         အင္ဥ – ၂၀၀ ဂရမ္ (ေသခ်ာ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးပါ)
  • ·         ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)

  • ·         ငရုတ္သီး(အေရာင္တင္မွုန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ·         ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
  • ·         ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ·         ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ·         ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ·         ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ·         နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)


ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး သန္႔စင္ထားေသာ အင္ဥမ်ားကို ထပ္ပိုင္းပိုင္းေပးပါ။



၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။



၃။ ျပီလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေမႊေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သား၊ အင္ဥ၊ ေရ(၂ခြက္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ျပီ ဆီျပန္သည္အထိ တည္ထားပါ။



၅။ ဆီျပန္လွ်င္ အရသာအေပ႔ါအငံ႔ျမည္းျပီ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္မ်ား အုပ္ေပးျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာရွိေသာ အင္ဥ နွင္႔ ၾကက္သားဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…


———————————————————————————————
ေဂၚဖီသုပ္



အလြယ္တကူ အိမ္မွာ လုပ္စားႏုိင္ေအာင္ ေဂၚဖီသုပ္ေလးကို တင္ဆက္ထားပါတယ္။ သုပ္ျပီျပီျခင္း မစားေသးပဲ၊ ၁၅မိနစ္ေလာက္ အရသာစိမ္႔၀င္ျပီမွ စားလွ်င္ ပိုမိုေကာင္းမြန္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ·         ေဂၚဖီ – ၁စိတ္ (ပါးပါးလွီးျပီ ေရစိမ္ထားပါ)
  • ·         ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)
  • ·         ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းပါ)
  • ·         ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ·         ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ·         မုန္႔ညွင္းေစ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
  • ·         ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သုပ္နည္း
၁။ ေဂၚဖီကို ေရစင္ေအာင္ စစ္ျပီမွ ဇလံုထဲတြင္ (ေဂၚဖီ၊ ေျမပဲ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ မုန္႔ညွင္းေစ႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္) တုိ႔ကို ထည္႔လုိက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္ေပၚတြင္ ေဂၚဖီသုပ္၊ နံနံပင္တုိ႔ျဖင္႔ အလွဆင္ကာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment