ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, October 24, 2013

ဘိန္းမုန္႔




ေန႔လည္စာ အစာေျပ ဘိန္းမုန္႔ေလးပါ။ ေကာက္ညွင္းဘိန္းမုန္႔၊ ဆန္ဘိန္းမုန္႔၊ ဂ်ဳံဘိန္းမုန္႔ အစံုရွိတဲ႔ အထဲမွာ ၀တ္ရည္ လုပ္စားျဖစ္တာကေတာ႔ ဆန္ဘိန္းမုန္႔ပါ။ အိမ္လုပ္ ဘိန္းမုန္႔ကို ခုပဲ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဆန္မွုန္႔ – ၃ခြက္
  • ေရ – ၁ခြက္ခြဲ
  • ဆုိဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • yeast – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
  • ဘိန္းေစ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • အုန္းနုိ႔ – တျခမ္း (အုန္းသီးမ်ားကို ၁လက္မအရွည္ အရြယ္ ပါးပါး လွီးထားပါ)
  • ထန္းလ်က္ – ၂၀၀ ဂရမ္


ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ဆန္မွုန္႔၊ ဆုိဒါ၊ yeast၊ ဆား တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနုယ္လုိက္ပါ။



၂။ ျပီမွ ေရ(၁ခြက္ခြဲ) ထည္႔ကာ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးျပီ ဆန္နွစ္ရည္ကုိ အနည္းဆံုး ၄နာရီ (သုိ႔) တညသိပ္ ထားပါ။
၃။ ဆန္နွစ္ရည္ ၄နာရီ္ခန္႔ သိပ္ျပီလွ်င္ ထန္းလ်က္ၾကိဳပါမည္။ ထန္းလ်က္(၂၀၀ ဂရမ္) ကို ေရ(၃၀၀ မီလီလီတာ)ျဖင္႔ ေညာ္ေစးသည္အထိ ၾကိဳေပးပါ။
၄။ ထန္းလ်က္မ်ား ေညာ္ေစးလာျပီဆုိလွ်င္ မီးပိတ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ေပးပါ။ (ထန္းလ်က္တြင္ အမွုန္႔မ်ားပါတတ္၍ ျဖစ္သည္)



၅။ ျပီေနာက္ ထန္းလ်က္မ်ားကို ဆန္နွစ္ရည္ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။



၆။ ဘိန္းမုန္႔ စလုပ္ပါမည္။ ဒယ္ပူလာလွ်င္ ေထာပတ္ ထည္႔ျပီ အသဲပံုအံ႔ထဲ မုန္႔နွစ္(ေယာက္ခ်ဳိ) တဇြန္းကို ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။



ရ။ မုန္႔နွစ္အေပၚမွ အျမဳပ္ေလးမ်ား ထလာလွ်င္ အုန္းသီး၊ ဘိန္းေစ႔၊ ေျမပဲ တုိ႔ကို အေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။



၉။ ဘိန္းမုန္႔ ေအာက္ဖက္အညိွေရာင္သန္းလာလွ်င္ ေနာက္တဖက္သို႔ လွန္ေပးပါ။
၁၀။ ဆန္ ဘိန္းမုန္႔ပူပူေလးကို အုန္းသီးမ်ားျဖဴး၍ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment