ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, October 31, 2013

မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္




မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ကို အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္ ျပဳလုပ္ျပီး စိတ္ၾကိဳက္စာသံုးနုိင္ေအာင္ တင္လိုက္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ေန႔လည္စာ အစာေျပအျဖစ္ အခ်ိန္တိုအတြင္း တူတူလုပ္စား ၾကရေအာင္….

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – ၁၆၀ဂရမ္
၂။ ဆန္မွုန္႔ – ၄၀ ဂရမ္
၃။ ဆိုဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုုးပံု ၁ပံု
၅။ ထန္းညက္(မုန္႔လုပ္ထန္းညက္ အမဲ) – ၆ခု
၆။ ကုလားပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ျပဳတ္ေပးျပီး ျပန္ေထာင္းေပးပါ)
မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ နွင္႔ ဆန္မွုန္႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔၍ ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးမွ ဆိုဒါ၊ ဆား၊ ကုလားပဲ၊ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ကို နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည္႔ေပးျပီး မေပ်ာ႔မမာ အေနထားထိ ေရာက္ေအာင္ သမေအာင္ နုယ္ေပးပါ။
၃။ မုန္႔ေစးလာလွ်င္ အရွည္အတံုးေလးမ်ားကို လက္ျဖင္႔လိမ္႔ျပီး အရွည္လိုက္အကြင္းကေလးမ်ား ျပဳလုပ္ပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး ဆီေတာ္ေတာ္ပူလာလွ်င္ အကြင္းေလးမ်ားကို အညိွေရာင္ သန္းလာသည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ မုန္႔ကြင္းမ်ား က်က္လွ်င္ ဒယ္ထဲမွ ျပန္ဆယ္ယူထားပါ။
၆။ မုန္႔ကြင္းေၾကာ္ေနစဥ္အတြင္း ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ထည္႔ျပီး ထန္းညက္မ်ားကို ထည္႔က်ိဳေပးပါ။
ရ။ ထန္းညက္က်ိဳသည္႔ထဲသုိ႔ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု) ထည္႔ေမြွေပးျပီး ထန္းညက္ရည္ ေစးကပ္ေအာင္သည္အထိ က်ိဳေပးပါ။



၈။ ျပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ နွင္႔ ထန္းညက္ရည္ျဖင္႔ တြဲဖက္ ေန႔လည္စာ အစာေျပအျဖစ္စားသံုးနုိင္ပါျပီး.



မွတ္ခ်က္။ ။  မုန္႔လက္ေကာက္ကို ထန္းညက္ရည္စိမ္ျပီး စားခ်င္လွ်င္ မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ကို ၾကြပ္ေအာင္ပိုေၾကာ္ပါ။ ျပီးမွ ထန္းညက္ရည္ ေအးလာလွ်င္ မုန္႔ကို အတန္ၾကာစိမ္ထားျပီး စားသံုးနုိင္ပါသည္။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment