Thursday, October 31, 2013
ဆိတ္သားခပတ္ဟင္း
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆိတ္သား – ၄၀က်ပ္သား (နုပ္နုပ္ဆင္းပါ)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီး ၈စိပ္လွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၇မြွာ (ညက္ေနေအာင္း ေထာင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ – ၄လံုး (အ၀ိုင္းေလးမ်ား လွီးပါ)
၅။ ငရုတ္သီးေျခာက္ အနီေထာင္႔ – ၄ေထာင္႔ (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ)
၆။ ဗင္နီဂါရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ ဇီယာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ နံနံေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ မာဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁၀။ ကလေ၀ရြက္ – ၂ရြက္
၁၁။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၁၂။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၃။ ေထာပတ္
၁၄။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဆိတ္သား စဥ္းေကာကို (ဆား၊ သၾကား၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (အနည္းငယ္)၊ ဗနီဂါ) ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနုယ္ထားပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ျပားထဲ ေထာပတ္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြႏ္း) ထည္႔ျုပီး ၾကက္သြန္နီ၀ုိင္းမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ျပီး ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ေထာပတ္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားထည္႔ဆီသပ္ပါ။
၄။ ျပီးေနာက္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးအနွစ္မ်ားကို ထည္႔ေရာေမြွေပးပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ဆိတ္သား၊ ဇီယာ၊ ကရေ၀းရြက္၊ နံနံေစ႔မွဳန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီး ေမြွေပးပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ ေရ(အနည္းငယ္) ထည္႔ျပီး ဆိတ္သား နူးသည္အထိ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။
၇။ ဆိ္တ္သားက်က္ျပီး အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နွင္႔ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အေပၚမွထည္႔ျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၈။ အေပၚမွ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္လွ်င္လည္း ရပါသည္။
၉။ အရသာရွိေသာ ဆိတ္သားခပတ္ဟင္းကို စားသံုးနိုင္ပါျပီး။
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment