ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, October 31, 2013

ဆတ္သားဟင္း




ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆတ္သားေျခာက္ – ၁ထုပ္
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၅လံုး (အရွည္လိုက္လွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မြွာ (နုပ္နုပ္ဆင္းပါ)

၄။ ၾကက္သြန္နီ – တျခမ္း (နုပ္နုပ္ဆင္းပါ)
၅။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ခု (၂ျခမ္းခြဲ)
၆။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ
၈။ ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဆတ္သားေျခာက္ကို ေရ ၁နာရီေလာက္ေရစိပ္ထားေပးပါ။
၂။ ဒယ္ထဲဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ေမြွေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအားလံုးကို ထည္႔ေမြွလိုက္ပါ။
၄။ ေရကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးျမွပ္ရုံထည္႔ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး နူးအိသည္အထိ တည္ေပးပါ။ လိုအပ္ပါက ေရထပ္ထည္႔ပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ရျပီးဆိုလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင္႔ ေရစိပ္ထားေသာ ဆတ္သားေျခာက္မ်ားကို ထည္႔တည္ေပးပါ။
၆။ ငံျပာရည္၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ေမြွေပးပါ။
ရ။ ျပီးလွ်င္ ဆတ္သားျမွပ္သည္အထိ ေရထည္႔၍ တည္ထားေပးပါ။ ေရခန္းလွ်င္ ေနာက္တစ္ေရထည္႔၍ ၄ၾကိမ္ခန္႔ ဆတ္သားနူးအိသည္အထိတည္ထားေပးပါ။
၈။ ဆီျပန္လာလွ်င္ နံနံပင္ကို အုပ္ေပးပါ။
၉။ စားခ်င္စဖြယ္ အရသာေကာင္းေသာ ျမန္မာဆတ္သားဟင္းကို ရရွိပါျပီး။
ဟင္းအေၾကာင္း
- ဒီဆတ္သားဟင္းခ်က္နည္းကို ၀တ္ရည္အေမ ဆီကေမးျပီး ခ်က္ထားတာပါ။ ဆတ္သားဟင္းက ၀တ္ရည္ ၾကိဳက္နွစ္သက္ေသာ ဟင္းမ်ားထဲက တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ရတာ အခ်ိန္ၾကာေပမယ္႔ တကယ္႔ အရသာေတြ႔ျပီး အနံသင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment