ရခုိင္ရုိးရာ ျဖစ္တဲ႔ ၾကက္သားကို ငပိနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းလ်ာပါ။ အရသာက ထူးကဲျပီ ဟင္းနွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ အလြယ္တကူပဲ အိမ္မွာ ခ်က္စားႏုိင္တာမုိ႔ ခုပဲ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ – ၆ခု (အတံုးလတ္မ်ား ပိုင္းပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၅လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္လီွးပါ)
- ပဒယ္ေဂါ – ၁ခု (ပါးပါး အရွည္လွီးပါ(သို႔) မညက္တညက္ေထာင္း ခ်ည္ပါ)
- ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၂ပံု
- ငရုတ္သီးဆီခ်က္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွုန္႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
- ငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၂ပံု
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေရ – ခြက္ တ၀က္
- နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ၂-၃မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။ ျပီမွ ဆႏြင္းမွုန္႔ ထည္႔ပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ပဒယ္ေဂါ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၃။ ျပီမွ ၾကက္သားထည္႔ကာ ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းသည္အထိ လံုးခ်က္ေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ (ငပိ၊ ဆား၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ေရ(ခြက္၀က္)) တုိ႔ကို ထည္႔ေပးကာ ေနာက္ထပ္ ၃မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွ နံနံပင္အုပ္ကာ အရသာထူးကဲသည္႔ ရခိုင္ ၾကက္သား ငပိဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment