ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center { တကူ - ျပည္ေအး ရပ္ကြက္ }

Tuesday, October 22, 2013

ခရမ္းသီးခ်က္




ရွမ္းစတုိင္ ခရမ္းသီးခ်က္ ဟင္းေလးပါ။ ခရမ္းသီး နဲ႔ ငါးေျခာက္ေသးကို ေရာခ်က္ထားတာမို႔ ခရမ္းသီးဟင္းထဲမွာ ငါးေျခာက္အရသာစိမ႔္၀င္ေနပါတယ္။ ထမင္းနဲ႔တဲြစားဖုိ႔ လြယ္ကူစြာ ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္တဲ႔ ဟင္းရံ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခရမ္းသီး – ၂ခု (၄၀၀ ဂ၇မ္)
  • ငါးေျခာက္ေသး – ၁၅ ဂရမ္ (လက္တဆုပ္စာ) (ေခါင္းမပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ငရုတ္သီးဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ငရုတ္သီး အေရာင္မွုန္႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ)
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (အလွဆင္ရန္)


ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
၁။ ငါးေျခာက္ေသးမ်ားကို ေရေႏြးျဖင္႔ စိမ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းသြားမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထုိးေပးပါ။



၄။ ျပီေနာက္ ခရမ္းသီးထည္႔ကာ ၁မိန္စ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ငါးေျခာက္ေသး(ေရစစ္ျပီသား)၊ ေရ(၁ခြက္)၊ ဆား၊ ငါးငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ အဖံုးအုပ္ျပီ ခရမ္းသီး ႏြမ္းသည္အထိ တည္ထားပါ။



၆။ ႏြမ္းျပီဆိုလွ်င္ အရသာအေပါ႔အငံ႔ ျမည္းၾကည္႔ပါ။ မီးပိတ္ျပီ နံနံပင္ အနည္းငယ္ အုပ္ေပးျပီ အရသာရွိစြာ ခရမ္းသီးခ်က္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…




PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment