အစာေျပလုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ အာပံုမုန္႔ လုပ္နည္းေလးပါ။ အုန္းႏုိ႔ေၾကာင္႔ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ အရမ္းလည္း စားေကာင္းတယ္။ လုပ္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
အာပံုမုန္႔ လုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္မွုန္႔ – ၁ခြက္ (၁၂၀ ဂရမ္)
- ၾကက္ဥ – ၁လံုး
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
- ဆုိဒါ(baking soda) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
- ေရ – ၁ခြက္
- အုန္းႏုိ႔ခရင္း – ၁၆၀ ဂရမ္
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆန္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ခြက္ထဲ (ဆန္မွုန္႔၊ သၾကား၊ ဆား၊ ဆုိဒါ) အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာႏုယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္ဥ၊ ေရ(၁ခြက္) ထည္႔ျပီ hand mixer (သို႔) ေမႊတံ(wirewhisk) ျဖင္႔ ခပ္နာနာေလး အာပံုမွုန္႔ အရည္ေခ်ာေမြ႔သြားသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ အုန္းႏုိ႔အနွစ္ခ်က္ပါမည္။ ဒယ္ထဲ အုန္းနုိ႔ခရင္းထည္႔ျပီ ပ်စ္ေအာင္ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ျပီမွ (သၾကား၊ ဆန္မွုန္႔) တုိ႔ကို ေရာေမႊလိုက္ျပီ ပ်စ္လာလွ်င္ မီးပိတ္ျပီ ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔ထားပါ။
မုန္႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ခု အာပံုမွုန္႔ စလုပ္ပါေတာ႔မည္။ ေဇာက္ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ကာ စကၠဴျဖင္႔ ဒယ္ပတ္ပတ္လည္ ဆီသုတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ မီးမ်ားမ်ားျဖင္႔ တည္ပါ။ ဒယ္ပူလာလွ်င္ အာပံုမွုန္႔ အနွစ္ရည္(ခြက္တ၀က္)ကို ေလာင္းထည္႔ေပးျပီ ဒယ္ကို ေစာင္းကာ အနွစ္ရည္မ်ား အ၀ုိင္းပံု ျပန္႔သြားေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ။
၄။ အာပံု ေဘးသားမ်ားၾကြပ္ရြ လာျပီ အညိွေရာင္သန္းလာလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုေပၚ တင္ထားပါ။ ထုိနည္းအတုိင္း အာပံုအနွစ္ရည္မ်ားကုန္သည္အထိ အာပံုမုန္႔မ်ားကို ျပဳလုပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီမွ အာပံုမုန္႔ေပၚသို႔ အုန္းႏုိ႔ရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ကို ဆမ္းျပီ အေပၚမွ သၾကားအနည္းငယ္ျဖဴး ေပးပါ။
၆။ အရသာရွိျပီ ခ်ဳိစိမ္႔ေသာ အာပံုမုန္႔ကို ၄ေခါက္ေခါက္ျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရျပီ…
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment