ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Tuesday, October 22, 2013

ကခ်င္ ၾကက္သားေပါင္း



အရသာစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ကခ်င္ ၾကက္သားေပါင္းပါ။ ၾကက္သားကို ငရုတ္သီးပြနီ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ ႏုပ္ထားျပီမွ ေပါင္းထားမုိ႔ သူအရသာက ၾကက္သားထဲ ျပန္စိမ္႔၀င္ျပီ စပ္စပ္ေလးနဲ႔ တမ်ဳိးစားလုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ေပါင္ – ၄၅၀ ဂရမ္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

  • ဂ်င္း (သို႔) ဂ်င္းမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ငရုတ္သီးပြနီ – ၄ခု (ေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္ျပီ မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)
  • ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံု၁ပံု
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၂ပံု
  • နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေရ (သုိ႔) ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
၁။ အရင္ဆံုး (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးပြနီ(ေထာင္းျပီသား)၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ ေရ(သို႔) ဆန္၀ိုင္)တုိ႔ကို ၾကိတ္စက္ထဲထည္႔ျပီ သမေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။




၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားျဖင္႔ ဆား၊ ၾကိတ္ထားသည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးပြတုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ႏုပ္ထားပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေပါင္းအုိးတြင္ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ၾကက္သားနူသည္အထိ မိနစ္၄၀ခန္႔ တည္ေပးပါ။



၄။ ၾကက္သားေပါင္း က်က္ျပီဆုိလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို ေပါင္း၍ ထြက္လာေသာ ၾကက္ေပါင္းရည္မ်ားျဖင္႔ ဒယ္ထဲ ေရခမ္းသည္အထိ ျပန္တည္ေပးပါ။



၅။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီ ကခ်င္ ၾကက္သားေပါင္းကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ….

 

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment