ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Wednesday, October 30, 2013

ျမင္းခြာရြက္သုတ္




ျမင္းခြာရြက္သုတ္ကို အညာမွာေတာ႔ ေျမပဲနွင္႔ သုတ္ေလ႔ရွိျပီ ရန္ကုန္မွာေတာ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔နဲ႔ တြဲသုတ္ေလ႔ ရွိၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ အညာနွင္႔ ရန္ကုန္ နွစ္ခုလံုး ေပါင္းျပီ ေျမပဲေရာ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ေလးပါ ထည္႔သုတ္ထားပါတယ္။ အားေပးသြားၾကပါအုန္းေနာ္..
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျမင္းခြာရြက္ (Pennywort) – ၂စည္း (ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ ေရစစ္၍ နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (Tomato) – တ၀က္ (အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ (Onion) – ၂လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ (shrimp powder)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ေျမပဲ (peanut)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (မညက္တညက္ေလး ေထာင္းေပးပါ)
၆။ နွမ္း (sesame)- စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ ဆား (salt)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ သၾကား (sugar)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၉။ နွမ္းဆီ (seasame 0il)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ သံပရာသီး (lime)- ၁လံုး (အရည္ညွစ္ထည္႔ပါ)
၁၁။ ပဲအက်က္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အသုတ္သုတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ အရင္လုပ္ပါမည္။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည႔္ျပီ ဆီပူလာလွွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၁လံုးကို ထည္႔၍ အညိွေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီးေနာက္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားကို ပန္းကန္ တစ္ခုထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၃။ ခု ျမင္းခြာရြက္သုတ္ကို စသုတ္ပါေတာ႔မည္။
၄။ ဇလံုတစ္ခုထဲသုိ႔ ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား ျဖစ္ေသာ (ျမင္းခြာရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မုွန္႔၊ ေျမပဲ၊ နွမ္း၊ ဆား၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ၊ သံပရာသီး၊ ပဲမွုန္႔၊ ဆီခ်က္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) အားလံုးတုိ႔ကို ထည္႔၍ သမေအာင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။



၅။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အေနေတာ္ ျဖစ္သြားလွ်င္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားကို ျဖဴးေပးျပီ ထမင္း၊ ၾကာရုိးဟင္းခါးေလးျဖင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ….

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment