Thursday, October 31, 2013
ျဖဲသိပ္မုန္႔ လုပ္စားၾကရေအာင္
ဘိတ္လိုကေတာ႔ ျဖဲသိပ္မုန္႔လို႔ေခၚၾကတယ္… ရန္ကုန္မွာေတာ႔ ျဖဲသိပ္မုန္႔ကို ဘယ္လိုေခၚလဲေတာ႔ ၀တ္ရည္လည္း မသိလို႔ ဘိတ္လိုပဲ ေရးလိုက္တာ.. ျဖဲသိပ္မုန္႔ကို ၀တ္ရည္အရမ္းၾကိဳက္လို႔ ငယ္ငယ္တုန္းက ခဏခဏ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ အျပင္မွာ ေရာင္းတာေတာ႔ သိပ္မေတြ႔လို႔ ကိုယ္တုိင္ လုပ္စားနုိင္ေအာင္ တင္လိုက္ရျခင္းျဖစ္ပါတယ္.. အစာေျပအေနနဲ႔ ေန႔လည္မွာ အခ်ိန္တိုတိုအတြင္း လုပ္စားၾကည္႔ၾကရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – ၁၆၀ ဂရမ္
၂။ ဆန္မွုန္႔ – ၂၀ဂရမ္
၃။ ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (အခြံမပါ)
၄။ နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၅။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု၁ပံု
ရ။ ဆီ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ နွင္႔ ဆန္မွုန္႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔၍ ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးမွ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ကို နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည္႔ေပးျပီး မေပ်ာ႔မမာ အေနထားထိ ေရာက္ေအာင္ သမေအာင္ နုယ္ေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔၍ သမေအာင္ ထပ္နုယ္ေပးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ နုယ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔မ်ားကို ပံုတြင္ ပါသည္႔ အရြယ္အတုိင္း လုပ္လိုက္ပါ။
၅။ ေပါင္းအိုး တစ္ခုထဲ ငေပ်ာရြက္မ်ား ေပၚတင္ျပီး ၁၀မိနစ္ခန္႔ေပါင္းေပးပါ။
၆။ ေပါင္းေနစဥ္အတြင္း အစာသိပ္ရန္ (ေျမပဲ၊ ႏွမ္း၊ သၾကား၊ ဆား)မ်ားကို မညက္တညက္ ငရုတ္ဆံုထဲ ေရာေထာင္းေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ထားေပးပါ။
၇။ ေပါင္းအိုးထဲမွ ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို မထုတ္မီ လက္တြင္ ဆီအနည္းငယ္သုတ ္ျပီးမွ ထုတ္ယူပါ။
၈။ ျပီးလွ်င္ လံုးထားေသာ ေကာက္ညွင္းလံုး အလယ္ကို ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္လိုက္ပါ။
၉။ ထုိ႔ေနာက္ အစာသိပ္ရန္ (ေျမပဲ၊ နွမ္း၊ သၾကား) ေရာေထာင္းထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ထည္႔၍ ေကာက္ညွင္းလံုးမ်ားကို ထည္႔၍ (ေျမပဲ၊နွမ္း၊ သၾကား) ကပ္သြားေအာင လက္ျဖင္႔လိမ္႔ေပးပါ။
၁၀။ ျပီးလွ်င္ ေကာက္ညွင္းလံုးခြဲထားေသာ ထဲသို႔ အစာမ်ားကို သိပ္ထည္႔ေပးပါ။
၁၁။ အခ်ိန္ခဏအတြင္းမွာပဲ အစာေျပအျဖစ္ စားနုိင္ေသာ ျဖဲသိပ္မုန္႔ကို စားသံုးနုိုင္ပါျပီး။…
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment