ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Saturday, October 26, 2013

ပဲထမင္း




အိႏၵိယစတုိင္ ပဲထမင္း လုပ္နည္းေလးပါ။ တခ်ဳိ႔လည္း ပဲထမင္းကို မတ္ပဲနဲ႔ ခ်က္တာရွိပါတယ္။ ၀တ္ရည္က ပဲထမင္းကို ပဲနီေလးနဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ။ ၾကက္သားဟင္းနဲ႔ ငပိေၾကာ္တုိ႔နွင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ဖုိ႔ သင္႔ေလ်ာ္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဆန္ – ၁ခြက္ခဲြ
  • ပဲနီေလး – ခြက္ ၄ပံု၂ပံု (ေရစိမ္ထားပါ)
  • ေရ – ၃ခြက္ခြဲ
  • ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)

  • ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • သစ္ဂ်ပိုး – ၁ခု
  • ဖာလာေစ႔ – ၃ေစ႔
  • ကလေ၀ရြက္ – ၂ရြက္
  • ေလညွင္းပြင္႔ – ၃ပြင္႔
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း


ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ၊ ေထာပတ္ တုိ႔ကို အပူေပးျပီ အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဖာလာေစ႔၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ေလညွင္း၊ ကလေ၀ရြက္တုိ႔ကို ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ဆန္၊ ေရ၊ ဆား တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ထမင္း တ၀က္ထိ က်က္သည္အထိ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ထားေပးပါ။
၄။ ထမင္း တ၀က္က်က္သြားလွ်င္ ပဲနီေလးကိုထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ျပီ ထမင္းက်က္သည္အထိ နုပ္ထားေပးပါ။



၆။ ထမင္းက်က္ျပီဆုိလွ်င္ အရသာရွိျပီ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ပဲထမင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ၾကက္သားဟင္း၊ ငပိေၾကာ္တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…



 PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment