ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, October 31, 2013

ငါးဖယ္သုတ္




ငါးဖယ္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးဖယ္ – ၃၀က်ပ္သား (ေထာင္းျပီးသား)
၂။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ ဂ်ဳံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၅။ ၾကက္ဥ(အကာ) – ၁လံုး
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ၾကက္သားမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးဖယ္သုတ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ ၈စိပ္စိပ္ပါ)
၂။ သံပရာသီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ အရည္ညစ္ပါ)
၃။ ငရုတ္သီးဆီသပ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔၊ ဆီပူလွ်င္ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ၃ဇြန္းထည္႔)
၄။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၆။ နံနံပင္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား ျဖစ္ေသာ (ငါးဖယ္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမဳွန္႔၊ ဂ်ဳံ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္ဥအကာ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ) အားလံုးကို ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ သို႔ ထည္႔နုယ္လုိက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ငါးဖယ္မ်ား မကပ္ေစရန္ လက္တြင္ ဆီသုတ္၍ နုယ္ထားေသာ ငါးဖယ္မ်ားကို အလံုးျပားေလးမ်ား လုပ္လိုက္ပါ။ (အရြယ္မၾကီးပါေစနွင္႔)
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး ငါးဖယ္လံုမ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးျပီး ဇကာျဖင္႔ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။



၄။ ျပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္မ်ားကို ပါးပါးအေစာင္းလွီးလိုက္ပါ။



၅။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲသို႔ ငါးဖယ္သုတ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ( ငါးဖယ္၊ ခရမ္းခဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးဆီသပ္၊ နံနံပင္၊ သံပရာရည္) အားလံုးကို ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာအေပါ႔အငံ အေနေတာ္လွ်င္ ငါးဖယ္သုတ္ကို ထမင္းနွင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီး။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment