အခ်ဳိပြဲ သာကူ အုန္းနုိ႔ဆမ္း ပါ။ သာကူ အုန္းႏုိ႔ဆမ္းမွာ သာကူကုိ ၾကိဳျပီ ဌက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ ထုတ္ျပီ ၾတိဂံပံုရေအာင္ အေအးခံထားပါေသးတယ္။ ျပီမွ အုန္းႏုိ႔ရည္၊ ထန္းလ်က္ရည္ ဆမ္းျပီ သံုးေဆာင္ရတာပါ။ အျမင္လည္း ဆန္းျပီ အရမ္းလည္း စားေကာင္းပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္သည္မုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သာကူ – ၂၀၀ ဂရမ္
- အုန္းႏုိ႔ခရင္း – ၁၆၀ မီလီလီတာ
- ထန္းလ်က္ – ၁၆၀ ဂရမ္ (၁၀က်ပ္သား) (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
- Padan (or) Apple green Essence – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ဆူေမႊး (သုိ႔) ပန္းသီး ရနံ႔ပါတဲ႔ အစိမ္းေရာင္ အရည္) (City Mart တြင္ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)
- ဌက္ေပ်ာရြက္ – ၄ရြက္
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေရ(၃လီတာ) ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားထားပါ။
၂။ ျပီမွ သာကူမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေမႊေပးပါ။ မေမႊေပးပါက သာကူေစ႔မ်ားကပ္သြားပါလိမ္႔မည္။
၃။ သာကူထဲမွ အဆံေလးမ်ား မရွိေတာ႔လွ်င္ ေရေအးျပန္စိမ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၄။ သာကူကို ပန္းကန္နွစ္ခုထဲ ညီညီမွ်မွ် ခြဲထည္႔ပါ။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲကို Padan (or) Apple အရည္ ထည္႔ျပီ အစိမ္းေရာင္သာကူအားလံုး ဖုံးသြားသည္အထိ သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ဌက္ေပ်ာရြက္ကို မီးအနည္းငယ္ျပျပီမွ ကန္ေတာ႔ပံုျပဳလုပ္ပါ။
၆။ ဌက္ေပ်ာရြက္ထဲကို သာကူအျဖဴကို ကန္႔ေတာ႔ တ၀က္ထည္႔ျပီ အေပၚမွ သာကူ အစိမ္းေရာင္ ထည္႔ပါ။
ရ။ ၾတိဂံပံု ဌက္ေပ်ာ္ရြက္ကို သြားၾကာထုိးတံျဖင္႔ ပိတ္ျပီ ထုတ္လိုက္ပါ။ ထုိနည္းအတိုင္း က်န္ သာကူ ၃ထုပ္ထုတ္ ေပးပါ။
၈။ ထုိ႔ေနာက္ ဌက္ေပ်ာရြက္နွင္႔ ထုတ္ထားေသာ သာကူမ်ားကို ေရခဲေသတၱာ အေပၚထပ္တြင္ နာရီ၀က္(သုိ႔) ၄၅မိနစ္ခန္႔ အေအးခံထားပါ။
၉။ သာကူ အေအးခံထားစဥ္ ဒယ္ထဲ အုန္းႏုိ႔၊ ဆားထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔တည္ထားပါ။ အျမဳပ္မ်ား ထလာလွ်င္ မီးပိတ္ျပီ အေအးခံထားပါ။
၉။ ထုိ႔ေနာက္ ထန္းလ်က္ကို ဒယ္ထဲ ထည္႔ျပီ ေရ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း)ျဖင္႔ ထန္းလ်က္ေပ်ာ္သည္အထိ တည္ျပီ ေဘးဖယ္ထားပါ။
၁၀။ သာကူ အေအးခံျပီလွ်င္ ဌက္ေပ်ာရြက္ကို ဖယ္ျပီ ပန္းကန္တစ္ခုေပၚ တင္လုိက္ပါ။
၁၁။ အေပၚမွ အုန္းႏုိ႔ရည္ နွင္႔ ထန္းလ်က္ရည္မ်ားကုိ ဆမ္းကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment