ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, October 31, 2013

ထုိင္းစတုိင္ ၾကက္အူေခ်ာင္းနွင္႔ သခြာသီးသုပ္




ဒီဟင္းက အရသာထူးျခားျပီ စားလို႔ေကာင္းတာမုိ႔ ဟင္းသစ္တစ္မ်ဳိးအေနနဲ႔ တင္လိုက္တာပါ။ ၾကက္အူေခ်ာင္းသုပ္ ဆိုလုိ႔ မအီပဲ ခ်ဥ္ခ်ဳိေလးမုိ႔ ထမင္းနဲ႔လည္း အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။ လုပ္ရလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ အသုပ္သစ္ တစ္မ်ဳိးမို႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ…

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္အူေခ်ာင္း – ၆ေခ်ာင္း (ဆီပူျဖင္႔ေၾကာ္ျပီမွ အေစာင္းပါးပါးလွီးပါ)
၂။ သခြာသီး – ၁ေခ်ာင္း (အ၀ိုင္း ပါးပါးလွီးပါ (သို႔) အရွည္ေလးမ်ား လွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) (သို႔) ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၂။ သံပရာသီး -၁လံုးခြဲ (အရည္ညစ္ပါ )
၃။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၄။ ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၅။ နွမ္းဆီ – ၄စက္



ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဇလံုတစ္ခုထဲ ပါးပါးလွီးထားေသာ (ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္၊ သခြာသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တို႔ကို အားလုံး ေရာေမႊလိုက္ပါ။



၂။ ျပီးမွ ေနာက္ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား ျဖစ္ေသာ (ပဲငံျပာရည္၊ သံပရာရည္၊ သၾကား၊ ဟင္းရြက္ဆီ၊ နွမ္းဆီ) အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ေဆာ႔ရည္ရလွ်င္ ဇလံုထဲသို႔ ေလာင္းခ်ျပီ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၄။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ျမည္းလို႔ အဆင္ေျပျပီဆိုလွ်င္ ထမင္းေလးနဲ႔ ျမိန္ရွပ္စြာ အသုတ္ေလးကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ….



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment