ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Wednesday, October 30, 2013

အုန္းနုိ႔ ရနံ႔သင္း ပုဇြန္မီးဖုတ္




ဒီဟင္းလ်ာေလးကို ပုဇြန္ကင္အစား ပုဇြန္ကို မီးနဲ႔ဖုတ္တာမုိ႔ မီးဖုတ္လို႔ တင္စားေျပာလိုက္ရပါတယ္။ ပုဇြန္ကုိ မ်ဳိးစံုကင္စားတတ္ၾကေပမယ္႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ အုန္းနုိ႔ရနံ႔ေလးနဲ႔ အရသာတမ်ဳိးေလးကို မိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။ အုန္းနုိ႔နဲ႔ နွပ္ထားတာမုိ႔ ကင္လိုက္လွ်င္ ပုဇြန္က ေျခာက္ကပ္မသြားပဲ စုိစုိေလးနဲ႔ ပုဇြန္ရဲ႔ အခ်ဳိအရသာကို အျပည္႔အ၀ရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ အေပါင္းအသင္းေတြ စံုရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အိမ္မွာ မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းေလး ျမိန္ေစမယ္႔ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးပါ။ ဒါေၾကာင္႔ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔လိုက္ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား [Ingredients]
  • ပုဇြန္က်ား [tiger prawn]                   ♦ ၂၅က်ပ္သား (အျမွီးခ်န္ျပီ အခြံခြာေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ [onion]                         ♦ ၃လံုး (၈စိပ္စိပ္ေပးပါ)
  • ငရုတ္ပြအစိမ္း [green pepper]           ♦ ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ၈စိပ္စိပ္ေပးပါ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး [tomato]                      ♦ ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ၈စိပ္စိပ္ေပးပါ)
  • ေထာပတ္ [butter]                           ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း

ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Sauce Ingredients]
  • ၾကက္သြန္နီ [onion]                               ♦ ၁လံုး ( နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ [garlic]                             ♦ ၆မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
  • ငရုတ္ပြအရွည္ [jalapeno pepper]            ♦ ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
  • သံပရာရည္ [lime juice]                         ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သံလြင္ဆီ [olive oil]                              ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အုန္းနုိ႔နွစ္ [coconut cream]                    ♦ ၂၀၀ ဂရမ္
  • ဆား [salt]                                           ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ [white pepper]             ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • တရုတ္နံနံပင္ [cilantro]                          ♦ အနည္းငယ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား [Cooking Recipes]
၁။ အရင္ဆံုး အခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္က်ားမ်ားကို ေက်ာခြဲကာ ေခ်းမ်ားထုတ္ျပီ သန္႔စင္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ (ငရုတ္ပြစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္သြန္နီ )မ်ားကို သံတံစို႔မ်ားျဖင္႔ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေရာင္စံုေလးမ်ား သီထားေပးပါ။



၃။ သီထားျပီလွ်င္ ေဆာ႔ျပဳလုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးရွည္၊ အုန္းနုိ႔၊ သံပရာရည္၊ သံလြင္သီ၊ အုန္းနုိ႔၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမုွန္႔၊ နံနံပင္) အားလံုးကို ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။



၄။ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ပုဇြန္တံစို႔မ်ားအေပၚသို႔ ေလာင္းခ်ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ၁နာရီခန္႔ နွပ္ထားေပးပါက ပိုမုိ အရသာေကာင္းမြန္ပါသည္။



၅။ ပုဇြန္ကင္မည္ဆိုလွ်င္ မီးကင္ျပားကို ဆီအရင္သုတ္ထားေပးပါ။ မီးေသြး (သုိ႔) ဂက္(စ္) ၾကိဳက္ရာျဖင္႔ ကင္နုိင္ပါသည္။
၆။ နွပ္ထားေသာ ပုဇြန္သီမ်ားကို စကင္လို႔ရပါျပီ။
ရ။ ကင္ေနစဥ္တြင္ ေထာပတ္(သို႔)သံလြင္ဆီမ်ား အေပၚမွ သုတ္ေပးျပီ ကင္ပါ။
၈။ ပုဇြန္မ်ား၊ ဟင္းရြက္မ်ား က်က္သည္အထိ ၂မိနစ္ျခား တစ္ဘက္ေျပာင္းျပီ ကင္ေပးပါ။



၉။ ပုဇြန္ကင္ ရျပီဆိုလွ်င္ သံပရာသီးကို စိတ္ျပီ တြဲဖက္သံုးနုိင္ပါျပီ.



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment