ခ်ဥ္ငံ႔စပ္ ပုဇြန္ အစိမ္းသုပ္ပါ။ ပုဇြန္က အစိမ္းသုပ္ဖို႔ လတ္ဆတ္တဲ႔ ပုဇြန္ ျဖစ္ဖုိ႔ေတာ႔ လိုပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ တုိ႔ျဖင္႔ ေရာသုပ္ထားတာပါ။ ခုပဲ သုပ္စားရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္က်ား – ၂၀၀ ဂရမ္ (အမွီခ်န္ျပီ အခြံႏႊာေပးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
- ငရုတ္သီးနီ – ၄-၆ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
- နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၁။ ေဆာ႔ရည္ျပဳလုပ္ရန္ ခြက္တစ္ခုထဲ သၾကားကို ေရေႏြး(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ျဖင္႔ သၾကား အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ခြက္ထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးနီ၊ နံနံပင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဗီနီကာ၊ သၾကားရည္တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
သုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပုဇြန္က်ားကို ဓားျဖင္႔ ေက်ာခြဲဲျပီ ေခ်းထုတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ပုဇြန္က်ားမ်ားကို ပန္းကန္ေပၚသို႔ တင္ျပီ အေပၚမွ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို ဆမ္းလုိက္ပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ သံပရာရည္မ်ား ညွစ္ကာ ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္ကုိ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment