ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, October 24, 2013

မုန္လာဥနီသုပ္




ျမန္မာစတုိင္ မုန္လာဥနီသုပ္ ေလးပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ျပီ အခ်ိန္တုိ အတြင္းမွာပဲ လုပ္စားႏုိင္ပါတယ္..
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • မုန္လာဥနီ – ၃၀၀ ဂရမ္ (မုန္လာဥနီၾကီးကို အသံုးျပဳပါ)
  • သံပရာသီး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ

  • သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ပ်ားရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
  • နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – ၄လံုးစာ (ပါးပါးလွီးျပီ ဆီျဖင္႔ ၾကြပ္ရြေအာင္ ေၾကာ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ)

သုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး မုန္လာဥနီမ်ားကို အခြံႏႊာျပီ ျခစ္တံျဖင္႔ အရွည္ျခစ္ေပးပါ။



၂။ ျပီေနာက္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲ (မုန္လာဥနီ၊ ဆား၊ ပ်ားရည္၊ သံပရာရည္၊ ဟင္းရြက္ဆီ၊ သံလြင္ဆီ၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နွမ္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ )တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။




၃။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ နွမ္း၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ အနည္းငယ္ ျဖဴးျပီ ဟင္းရံအျဖစ္ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment