ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center { တကူ - ျပည္ေအး ရပ္ကြက္ }

Thursday, October 31, 2013

သၾကၤန္ အတက္ေန႔အတြက္ ေရြွရင္ေအး




သၾကၤန္ အတက္ေန႔က သၾကၤန္ ေနာက္ဆံုးေန႔လည္း ျဖစ္တာမုိ႔ ေရြွရင္ေအးေလးကို နွစ္သစ္ကူး အထိမ္းမွတ္ေလးနဲ႔ လုပ္စားနုိင္ေအာင္ တင္လိုက္ပါတယ္၊ စားသံုးသြားၾကပါအုန္းေနာ္….
ေရြွရင္ေအး မလုပ္ခင္ ေက်ာက္ေက်ာ အရင္လုပ္ၾကရေအာင္
ေက်ာက္ေက်ာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂါးဂါး ေက်ာက္ေက်ာ – ၁ထုပ္ (အထုပ္ေသး)
၂။ သၾကား – ၂၅က်ပ္သား
၃။ အုန္းနုိ႔(Coconut Cream) – ဘူးၾကီး တ၀က္
ေက်ာက္ေက်ာ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဒယ္အိုး အၾကီး တစ္အုိးထဲသုိ႔ ေရသန္႔ဘူး တစ္ဘူး မွ် ေရမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၂။ ျပီးမွ သၾကား အားလံုးကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ေပ်ာေအာင္ တည္ထားပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေက်ာက္ေက်ာ ထုပ္ကို ေရအနည္းငယ္ ေရာေမြွျပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔၍ ေညာင္းေစးသည္အထိ မၾကာမၾကာေရာေမြွေပးပါ။
၄။ ေညာင္းေစးလာလွ်င္ အုန္းနုိ႔မ်ားကို ထည္႔ျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ားကို ဗန္းထဲသို႔ ေလာင္းခ်ျပီး အေအးခံထားေပးပါ။



မွတ္ခ်က္။          ။ ေက်ာက္ေက်ာ ၂ထပ္လုပ္ခ်င္ပါက အုန္းနုိ႔အထည္႔ခင္ ေက်ာက္ေက်ာရည္ တ၀က္ကို ဗန္းထဲ အရင္ ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။ ျပီးမွ အုန္းနုိ႔ထည္႔ျပီး က်န္ေက်ာက္ေက်ာရည္ တ၀က္နဲ႔ေရာေမြွ၍ အေပၚမွ ထပ္ေလာင္းခ်ေပးလိုက္ရင္ ရပါျပီး။
ေရြွရင္ေအး တြင္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္း – ၅ထုပ္
၂။ သာကူေစ႔ (လံုးေသး) – ၁ထုပ္
၃။ ေကာက္ညွင္းေပါင္း – ၁ထုပ္
၄။ ေက်ာက္ေက်ာ
၅။ အုန္းနုိ႔ရည္ – နုိ႔ဆီဘူး ၁ဘူး  (သုိ႔) အုန္းနုိ႔ (Coconut Cream) – ဘူးေသးတ၀က္
၆။ သၾကား – ၃၀က်ပ္သား
ေရြရင္ေအး ျပဳလုပ္နည္း
၁။ သၾကားမ်ားကို ဒယ္ထဲ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး သၾကား အရည္ေပ်ာ္သည္အထိ က်ဳိေပးပါ။
၂။ အရင္ဆံုး ေမ်ာ႔ေခ်ာင္း မ်ားကို အုိးတစ္ခုထဲထည္႔ျပီး ေရစိပ္ထားေပးပါ။



၃။ သာကူေစ႔မ်ားကိုလညး္ မက်ဳိခင္ ေရစိပ္ထားေပးျပီး ဇကာျပန္ ေရျပန္စစ္ထားေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ သာကူ နွင္႔ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ား က်ဳိရန္အတြက္ ဒယ္အိုးၾကီးၾကီး ၂အုိးထဲ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ ေရဆူေအာင္ အထိတည္ထားေပးပါ။
၅။ ဒယ္အုိး တစ္အုိးထဲသို႔ ေရပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ားထည္႔ျပီး ၈မိနစ္ခန္႔ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ား က်က္သည္အထိ ေမြွေပးပါ။ က်က္သြားလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၆။ ဒယ္အုိး ၁အိုးထဲသုိ႔ ေရပြက္ပြက္ဆူလာမွ သာကူမ်ားကို ထည္႔ျပီး ၄မိနစ္ခန္႔ အဆက္မျပတ္ေမြွေပးပါ။ သာကူေစ႔မ်ားကို မျပဲေစပါနွင္႔။ မေမြွေပးပါက သာကူေစ႔မ်ားကပ္သြားပါလိမ္႔မည္။ က်က္သြားလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၇။ ျပီးေနာက္ ဒယ္အိုး ၾကီး တစ္အုိးထဲ ဆယ္ထားေသာ ေမွ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ား၊  သာကူေစ႔မ်ား၊ သၾကားရည္၊ အုန္းနုိ႔ရည္ အားလံုးကို ေရာထည္႔ေမြွလိုက္ပါ။



၈။ ေရြွရင္ေအး စားရန္ ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ေရြွရင္ေအးနွင္႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ
ပါမုန္႔၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္း၊ ေက်ာက္ေက်ာ ထည္႔ျပီး စားသံုးနုိင္ပါျပီး….



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment