ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

ထုိင္းငါးခူမြေၾကာ္သုပ္




ထိုင္းငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ကို ျမန္မာျပည္က ထုိင္းစားေသာက္ဆိုင္တြင္မွာ မွာယူစားေသာက္နုိင္သလို လူၾကိဳက္မ်ားတဲ႔ ထုိင္းအသုပ္တစ္ခုပါ။ ကိုယ္တိုင္လည္း အိမ္မွာ ခ်က္စားနုိင္ေစရန္ တင္လိုက္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္…..
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးခူ – ၆၀က်ပ္သား (မီးကင္ေပးပါ)
၂။ သီဟိုေစ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၃။ သရက္သီးစိမ္း (အခ်ဥ္) – ၁လံုး (ေပါက္ေပးပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
၅။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၂စည္း (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
၆။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄ခု (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၂။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၃။ သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ သၾကား၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံရာရည္ အားလံုးကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔ ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ေရာေမြွထားေသာ သၾကား၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာ၇ည္ တို႔ကို မီးနည္းနည္းျဖင္႔ စကၠန္႔၂၀ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ေဆာ႔အရည္ကို  ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔ထားေပးပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ငါးခူကို မီးကင္ေပးျပီး ခဏအေျခာက္ခံထားပါ။



၂။ ျပီးမွ ငါးခူအေရခြံကို ဖယ္ျပီး အသားမ်ားကို ခရင္းျဖင္႔ မြ၍ႏြင္းေပးပါ။ အရုိးမပါပါေစနွင္႔။
၃။ မြထားေသာ ငါးခူမ်ားကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ေရာေမြွေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး မြထားေသာ ငါးခူမ်ားကို နည္းနည္းစီခြဲျပီး ၄ခါ အညိွေရာင္သန္းလာသည္ အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ေၾကာ္ျပီးလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ဆီျပန္စစ္ထားေပးျပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲ ထည္႔ထားေပးပါ။



၆။ ျပီးလွ်င္ သီဟိုေစ႔မ်ားကို ဒယ္ထဲ ထည္႔ျပီး အညိွေရာင္သန္းလာသည္ အထိေၾကာ္ေပးပါ။
၇။ ေၾကာ္ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးခူ၊ သီဟိုေစ႔၊ (ေပါက္ထားေသာ) သရက္သီး၊ (ပါးပါးလွီးထားေသာ) ၾကက္သြန္နီ၊ (ပါးပါးလွီးထားေသာ) ငရုတ္သီးစိမ္း၊ (ပါးပါးလွီးထားေသာ) ၾကက္သြန္ျမိတ္ ထည္႔ပါ။
၈။ ထို႔ေနာက္ အေပၚမွ ေဆာ႔အရည္ကို ဆမ္းေပးျပီး အားလံုးကို ေရာေမြွလိုက္ပါ။



၉။ ထုိင္းစတုိင္ ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ကို ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီး….

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment