ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုတ္




ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပဲၾကာဇံ – ၁စည္း (ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေပးျပီး ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ)
၂။ မီးနီ ပုဇြန္ – အေကာင္၂၀ (ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ေလွာ္ေပးပါ)
၃။ အားလူး – ၂လံုး (နူးေအာင္ ျပဳတ္ေပးျပီး အရွည္ေလးျပန္လွီးေပးပါ)
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး ( အေစ႔ထုတ္ျပီး အရွည္လွီးေပးပါ)
၅။ ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (ေက်ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ)
၆။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ေတာင္႔ (ေက်ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ)
၇။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၈။ နံနံပင္ – တ၀က္ ( ၅ပိုင္းပိုင္ေပးပါ)
၉။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း
၁၀။ သံပရာသီး – ၁လံုး (အၾကီး)
၁၁။ ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (မညက္တညက္ေထာင္းထားေပးပါ)
၁၂။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သုတ္နည္း
၁။ ေရေႏြးေဖ်ာ္ျပီးသား ပဲၾကာဇံကို ပန္းကန္ခြက္ တစ္ခုထဲထည္႔ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းထည္႔ျပီး ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ ငရုတ္သီးဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ထုိဆီသပ္ထားေသာ ငရုတ္သီးအနွစ္မ်ားကို ပဲၾကာဇံသုပ္ေသာ ခြက္ထဲထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီးေနာက္ ေလွာ္ထားေသာ ပုဇြန္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အားလူး၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲ တုိ႔ကို ထည္႔ေရာေမြွေပးပါ။
၅။ အရသာ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ပဲငံျပာရည္၊ သံပရာသီး ၁လံုးကို ညွစ္ထည္႔ေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ ျဖဴးေပးျပီး အားလံုးကို ေရာေမြွလိုက္ပါ။



၇။ ထုိင္းစတိုင္ ပဲၾကာဇံသုပ္ စပ္စပ္ေလးကို စားသံုးနုိင္ပါျပီး…

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment