ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

ထိုင္းၾကက္သားသုပ္




ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား – ၂၀ က်ပ္သား (နွုတ္နုွတ္ဆင္းပါ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုးခြဲ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၅။ ေျပာင္းဖူးေသး – ၅ခု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၆။ စပါးလင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၇။ ရွမ္းနံနံ – ၂ပင္ (အေစာင္းလွီးပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၉။ ငရုတ္သီးနီိ – ၆ခု (အေစာင္းလွီးပါ)
၁၀။ နံနံပင္ – ၁စည္း
၁၁။ သံပရာသီး – ၁လံုး
၁၂။ ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၁၃။ အုန္းနုိ႔မွုန္႔ (Coconut Powder) (သို႔) Coconut Cream – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဒယ္ထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းကို ဆီထုိးေပးပါ။
၂။ ထုိ့ေနာက္ ေျပာင္းဖူးေသး၊ စပါးလင္ ထည္႔ေမြွပါ။
၃။ ငရုတ္သီးနီ၊ ၾကက္သား ထည္႔ေမြွ။ အရသာအေပါ႔အငံအတြက္ ခရုဆီ၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ သံပရာသီး ညွစ္၊ ငံျပာရည္၊ ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ အုန္းနုိ႔မွုန္႔ ထည္႔ေမြွေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ အေပၚမွ ရွမ္းနံနံ၊ နံနံပင္ အုပ္ေပးပါ။
၅။ ထိုင္းစတုိင္ အရသာရွိေသာ ၾကက္သားသုပ္ကို ျမိန္ရွပ္စြာစားသံုးနုိင္ပါျပီး။
ဟင္းအေၾကာင္း
- ၀တ္ရည္က ထုိင္းၾကက္သားသုပ္ကို အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။ ဘာျဖစ္လို႔လဲ ဆိုေတာ႔ သူရဲ႔ ထူးျခားမူေၾကာင္႔ပါ။ တျခားအသုပ္ေတြနဲ႔ မတူပဲ သူရဲ႔ထူးျခားမူက ဟင္းလိုခ်က္ရတာပါပဲ.. အုုန္းနုိ႔ထည္႔ရတဲ႔ အတြက္ အရသာက အနည္းငယ္စပ္ျပီး စိမ္၍ ေမြွးေနပါတယ္။ ထုိင္းစားေသာက္ဆိုင္ၾကီးမ်ားမွာ မွာယူစားေသာက္နုိင္ပါတယ္။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment