ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Saturday, November 2, 2013

ၾကက္သား ပင္စိမ္းဟင္း




အရသာ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ႔ ထုိင္းစတုိင္ ၾကက္သား ပင္စိမ္းဟင္း။ အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ၾကက္သားကို ပင္စိမ္းနဲ႔ခပ္ စပ္စပ္ေလး ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းတခြက္ပါ။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ အရမ္းအစပ္ မၾကိဳက္တာမုိ႔ ငရုတ္သီးကို ေလွ်ာ႔ထည္႔ ခ်က္ထားပါတယ္။ အရသာက အုန္းနုိ႔လည္း ပါတာမုိ႔ ခ်ဳိစပ္ျပီ စိမ္႔ေနပါတယ္။ ပင္စိမ္းရယ္၊ ေရွာက္ရြက္ေၾကာင္႔ အနံ႔ကလည္း ေျပာဖြယ္ရာမရွိပါဘူး။ အစပ္မၾကိဳက္သူမ်ား ငရုတ္ေျခာက္မၾကိတ္ခင္ အေစ႔မ်ား ထုတ္ခဲ႔ဖုိ႔ မေမ႔ပါနဲ႔။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္နုိင္ေအာင္ ခုပဲခ်က္လုိက္ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား – ရင္ဗံု၊ ေပါင္တြဲယွက္ ၂စံု (အတံုးမ်ား တံုးထားပါ)
၂။ အုန္းနုိ႔ – ၁၀၀မီလီလီတာ

၃။ ေရွာက္ရြက္ – ၃ခု
၄။ ပင္စိမ္း – ၅ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၅။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဟင္းအနွစ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သြန္နီ – ၄ခု (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၃။ ပဒယ္ေကာ – ၂ခု (ပါးပါးလီွးေပးပါ)
၄။ နံနံေစ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ထားပါ)
ရ။ ငရုတ္သီးေျခာက္ – ၅ခု
၈။ ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ေထာင္းထားပါ)



ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဟင္းအနွစ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကုိ blender(ၾကိတ္ဆံု)ျဖင္႔ သမေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကိတ္ထားေသာ ဟင္းအနွစ္၊ ၾကက္သား၊ အုန္းနုိ႔နွစ္၊ ေရ(၃၀၀မီလီလီတာ)ခန္႔ထည္႔ကာ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ျပီ မိနစ္၂၀ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။



၃။ ၾကက္သားမ်ား နူးအိျပီဆုိမွ ငါးငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ပင္စိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္ထည္႔ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ျပန္တည္ထားေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ အရသာအလြန္ေကာင္းမြန္သည္႔ ၾကက္သား ပင္စိမ္းဟင္းကို ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment