ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

ၾကက္ေျခေထာက္ တုံယမ္းဟင္းခ်ဳိ



 
ဒီ ၾကက္ေျခေထာက္ တံုယမ္းဟင္းခ်ဳိက အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ သင္းျပီ အလြန္ေကာင္းမြန္ေသာ ဟင္းခ်ဳိ တစ္ပဲြပါပဲ။ ဒီခ်က္နည္းေလးကို ၀တ္ရည္ အကိုၾကီးဆီမွ ေတာင္းယူျပီ ခ်က္ျပဳတ္ထားျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ တံုယမ္းဟင္းခ်ဳိက ထုိင္းစတုိင္ ဟင္းလ်ာမ်ားနွင္႔လည္း အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ တံုယမ္းဟင္းခ်ဳိေကာင္းေကာင္း ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ခ်က္နည္းကို မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္…
အဓိက ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား
၁။ ၾကက္ေျခေထာက္ -၁၀ခု (တ၀က္၀က္ပါ)
၂။ တံုယမ္း (အခဲ) – ၂တံုး
၃။ တံုယမ္း အနွစ္ – တ၀က္
၄။ အုန္းနုိ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၅။ ငုန္းဥ -၁၀လံုး (အရင္ ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာထားေပးပါ)
ပါ၀င္ေသာ ဟင္းရြက္မ်ား
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ ၈စိပ္စိပ္ပါ)
၂။ မုန္လာဥနီ – ၂ခု (အ၀ိုင္း ပါးပါးလီွးပါ)
၃။ မွ်စ္(အခ်ဳိ) – ၅ခု (အ၀ိုင္း ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ေျပာင္းဖူးေသး – ရခု (အေစာင္း ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ ပဲျပား – ၁တံုး ( အရွည္ပါးပါး လီွးပါ)
၆။ Tofu – ၂ခု ( အ၀ိုင္း ေလးမ်ား လွီးျပီ ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ ျပန္ေၾကာ္ထားေပးပါ)
ရ။ သံပရာသီး – ၁လံုး
၈။ နံနံပင္ – ၁စည္း ( ပါးပါးလွီးပါ)
၉။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလီွးပါ)
၁၀။ ပဒယ္ေဂါ – ၁ခု (ပါးပါးအေစာင္း လီွးပါ)
၁၁။ ရွမ္းနံနံ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၁၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၁၃။ ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၁၄။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၄ခု ( တ၀က္၀က္ပါ)
အရသာအတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား
၁။ ငါးငံျပာရည္ – စားပဲြတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၂။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ထားပံု 
 
 
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ တ၀က္ပိုင္းလုိက္ပါ။
 
 
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးၾကီး တစ္ခုထဲ ေရ ၃၀၀ မီလီ လီတာမွ် ထည္႔ျပီ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား နူးသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
(မွတ္ခ်က္။ ။ ၀တ္ရည္က ၾကက္ျပဳတ္ရည္ လိုခ်င္၍ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ထည္႔ျပဳတ္ျခင္း ျဖစ္ပါသည္။ အကယ္၍ တုံယမ္းခ်က္မွ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား ထည္႔ခ်က္လွ်င္လည္း ရပါသည္)
၃။ ယခု တံုယမ္း ဟင္းခ်ဳိ စခ်က္လို႔ ရပါျပီ။
၄။ တံုယမ္းခ်က္ရန္ ဒယ္ျပားၾကီး တစ္ခုထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ပဒယ္ေဂါ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ား ထည္႔ မိနစ္၀က္မွ် ဆီသပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီးမွ ဟင္းရြက္မ်ားျဖစ္ေသာ (မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္းဖူးေသး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မွ်စ္) တို႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္ေျခေထာက္ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္မ်ားနွင္႔ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ဒယ္ထဲ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
ရ။ အဖံုးအုပ္၍ ၂မိနစ္မွ် ဆူပြက္ေအာင္ တည္ထားေပးပါ။
၈။ ျပီးေနာက္ တံုးယမ္းအခဲနွင္႔ တံုယမ္းအနွစ္မ်ားကို ထည္႔၍ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၉။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ ငုန္းဥ၊ ပဲျပား၊ Tofuထည္႔လိုက္ပါ။
၁၀။အရသာ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာရည္တုိ႔ကို ထည္႔လိုက္ပါ။
၁၁။ ေနာက္ဆံုးမွ အုန္းနုိ႔ ထည္႔ေမႊလုိက္ျပီ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံတုိ႔ အုပ္ေပးျပီ ထုိင္းစတိုင္ အရသာေရာ၊ အနံ႔ေရာ သင္းပ်ံ႔ေနသည္႔ တုံယမ္းဟင္းခ်ဳိကို သံုးေဆာင္နုိ္င္ပါျပီ…

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment