ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

ထုိင္းစတုိင္ ၀က္သားကင္ ထမင္းေၾကာ္




ထုိင္းစတုိင္ ၀က္သားကင္ ထမင္းေၾကာ္ေလးက လုပ္ရလည္း လြယ္ျပီ စားလို႔လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ထုိင္းမွာေတာ႔ ၀က္သားကင္ျပီသားေတြ ရနုိင္ေတာ႔ အဲဒါကိုပဲ အတံုးေလးမ်ား တံုးျပီ ထမင္းေၾကာ္ထည္႔ ထည္႔ေၾကာ္ လိုက္ရုံပါပဲ။ ကိုယ္တုိင္ကင္ျပီ ထည္႔လည္း ပိုေတာင္ အရသာ ေကာင္းပါေသးတယ္။ ထူးျခားခ်က္ေလးကေတာ႔ ၀က္သားကင္ ထမင္းေၾကာ္က ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ ခ်က္နည္းေလးပါ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သားကင္ျပီသား – ၂၀၀ဂရမ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၀က္သားကို Red ေဆာ႔ျဖင္႔ နုယ္ျပီ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ကင္ေပးပါ။ ReadyMade ကင္ျပီသား ၀က္သားကင္မ်ားလည္း ၀ယ္နိုင္သည္။
၂။ ၀က္အူေခ်ာင္း – ၂ေခ်ာင္း ( အရင္ေၾကာ္ထားျပီ အေစာင္းပါးပါးလွီးပါ)
၃။ မုန္လာဥနီ – ၁ဥ (အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးပါ)
၄။ ဘိုစားပဲ – ၅ခု ( ပါးပါးလွီးပါ)

၄။ ခ်က္ျပီသား ထမင္း – နုိ႔ဆီဗူး ၁လံုးစာ
၅။ ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ျပီ ခေလာက္ထားပါ)
၆။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွဳတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
ရ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
၈။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း – ၁ဇြန္းခြဲ
၉။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ ပဲငံျပာရည္ (အခ်ဳိ) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၁။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း



ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို ဆီသပ္ေပးပါ
၂။ ျပီလွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ ဘိုစားပဲမ်ား ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။ ေရ(လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၁လံုးစာ) ထည္႔ေပးပါ)
၃။ ေနာက္မွ ၀က္အူေခ်ာင္း (ေၾကာ္ျပီသား)၊ ၀က္သားကင္တံုးေလးမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အခ်ဳိ၊ သၾကား အားလံုးကို အရသာအေပါ႔အငံ႔အတြက္ ထည္႔ေပးပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွ ခ်က္ျပီသား ထမင္းမ်ားကို လက္ျဖင္႔ အသာေလး ဖြေပးျပီ ထည္႔ေရာေမႊလုိက္ပါ။
(မွတ္ခ်က္။ ။ ထမင္းမ်ားကို အတံုးအခဲလိုက္ မထည္႔ပါနွင္႔)
၆။ ျပီၚေနာက္ အေပၚမွ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ားကို ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။
ရ။ ၾကက္ဥကို ဒယ္သပ္သပ္ျဖင္႔ အပါးေၾကာ္ျပီ ၀က္သားကင ္ထမင္းေၾကာ္နွင္႔ တြဲဖက္ကာ ပူပူေႏြးေႏြး စားသံုးနုိင္ပါျပီ…..



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment