ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center { တကူ - ျပည္ေအး ရပ္ကြက္ }

Saturday, November 2, 2013

ပင္လယ္စာ နွင္႔ ကန္စြန္းရြက္ တန္ပူရာေၾကာ္




ထုိင္းစတုိင္ ပင္လယ္စာ နွင္႔ ကန္စြန္းရြက္ တန္ပူရာေၾကာ္ပါ။ ကန္စြန္းရြက္ကို တန္ပူရာနဲ႔ ကပ္ျပီ ေၾကာ္ထားတာမုိ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြနဲ႔ ပင္လယ္စာ ငရုတ္သီးေဆာ႔နဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။ ခ်က္စားရလည္း လြယ္ကူတာမုိ႔ ခုပဲ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • တရုတ္ကန္းစြန္းရြက္ – ၁စည္း (အရုိးပိုင္းကို ဓားျဖင္႔ ဖယ္ျပီ ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)
  • ပုဇြန္က်ား – ၁၀၀ ဂရမ္ (ေခါင္း၊ အခြံႏႊာထားေပးပါ)

  • ကင္ပြန္း – ၁၀၀ ဂရမ္(ေခါင္းျဖဳတ္၊ အထဲ ေဆးေၾကာျပီ လက္မ၀က္အရြယ္ေလးမ်ား ပုိင္းျဖတ္ပါ)
  • ၀က္သား – ၅၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • တန္ပူရာမွုန္႔ – ၅၀ ဂရမ္
  • ငရုတ္သီးနီ – ရေတာင္႔ (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • တရုတ္နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သံပရာသီး – တ၀က္ (အရည္ညွစ္ပါ)
  • ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ ဒယ္အုိးထဲ ေရ၁ခြက္ခဲြ ထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ ပုဇြန္ နဲ႔ ကင္ပြန္းကို ၁မိနစ္ခန္႔ ေရေႏြး ေဖ်ာ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၂။ ၀က္သားကို ဒယ္အုိးထဲ ေရ၁ခြက္ထဲ ျပီ ဆူလာလွ်င္ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။



ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ တန္ပူရာမွုန္႔ နဲ႔ ေရေအး(၁ခြက္)ျဖင္႔ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေမႊတံျဖင္႔  ေရာေမႊေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ မွုန္႔ႏွစ္ခြက္ထဲ ကန္စြန္းရြက္မ်ား ထည္႔စိမ္ေပးပါ။



၃။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ႏွစ္သုတ္လိုက္ခြဲ၍ ကန္စြန္းရြက္ တန္ပူမွား အေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ေပးထားပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ငရုတ္သီး၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ သံပရာရည္၊ ၀က္သား၊ ပုဇြန္၊ ကင္ပြန္း ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၆။ ျပီေနာက္ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္ အုပ္ျပီ မီးပိတ္လုိက္ပါ။



ရ။ ပန္းကန္ထဲ ပင္လယ္စာ ငရုတ္သီးေဆာ႔ထည္႔ျပီ ကန္စြန္းရြက္ တန္ပူရာေၾကာ္ အုပ္ေပးပါ။
၈။ အရသာရွိေသာ ပင္လယ္စာ နွင္႔ ကန္စြန္းရြက္ တန္ပူရာေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment