ထုိင္းစတုိင္ သာကူ အစာသြပ္ပါ။ သာကူထဲကို ၀က္သား(သုိ႔)ၾကက္သားနဲ႔ ေျမပဲကို အစာသြပ္ထားတာပါ။ အစာေျပအျဖစ္ သံုးေဆာင္မယ္ဆုိရင္ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ခ်က္နည္းသစ္တမ်ဳိးမုိ႔ ခုပဲ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
သာကူတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သာကူ – ၁ခြက္ခြဲ
- ေရေႏြး – ၁ခြက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
အစာသြပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား(သုိ႔)ၾကက္သား – ၂၀က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂ဥ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (မညက္တညက္ေထာင္းပါ)
- ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး သာကူကုိ ေရျဖင္႔ အနည္းငယ္ ေဆးျပီ ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ (သာကူေစ႔ထည္႔၊ ေရ)ထည္႔ျပီ လက္ျဖင္႔ သာကူေစ႔မ်ားကို အနည္းငယ္ ေျချပီ ေစးကပ္ေအာင္ လုပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ေရစို၀တ္ျဖင္႔ ၁နာရီခန္႔ အုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီမွ ၾကက္သားထည္႔ အေရာင္ေျပာင္းမွ ငါးငံျပာရည္၊ သၾကား ထည္႔ေပးပါ။
၅။ ျပီေနာက္ ေျမပဲ ထည္႔ကာ လံုးသြားျပီ ေစကပ္သြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီမွ မီးပိတ္ျပီ အေအးခံထားပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ သာကူကို ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ၁လက္ခြဲအရြယ္ အ၀ိုင္းျပားလုိပ္ ၾကက္သားေျမပဲ အစာသြပ္ေပးပါ။
ရ။ အစားသြပ္ျပီ သာကူကို လက္ျဖင္႔ အလံုးပံုျပန္ လံုးေပးပါ။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္သာကူမ်ားကို အစာသြပ္ေပးပါ။
၈။ ဌက္ေပ်ာရြက္ေပၚ သာကူအစာသြပ္လံုးမ်ားကို တင္ျပီ ေပါင္းအုိးျဖင္႔ ၅မိနစ္ ေပါင္းေပးပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ အခ်ိန္ပိုျပီ မေပါင္းပါနွင္႔၊
၉။ ေပါင္းျပီလွ်င္ သာကူကို ကုိင္လုိ႔ရသည္အထိ ေခတၱေအးခံပါ။ ျပီလွ်င္ သာကူမ်ားသည္ အလြန္စီးကပ္သည္မုိ႔ ပန္းကန္ နွင္႔ လက္တြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ဆီမ်ားကို အရင္သုတ္ပါ။
၁၀။ ျပီမွ သာကူအစာသြပ္မ်ားကို ပန္းကန္ေပၚတင္ျပီ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္မ်ားကို ျဖဴးကာ အရသာရွိစြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ..
PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္
No comments:
Post a Comment