ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center { တကူ - ျပည္ေအး ရပ္ကြက္ }

Thursday, October 31, 2013

ထုိင္းစတုိင္ ၾကက္အူေခ်ာင္းနွင္႔ သခြာသီးသုပ္




ဒီဟင္းက အရသာထူးျခားျပီ စားလို႔ေကာင္းတာမုိ႔ ဟင္းသစ္တစ္မ်ဳိးအေနနဲ႔ တင္လိုက္တာပါ။ ၾကက္အူေခ်ာင္းသုပ္ ဆိုလုိ႔ မအီပဲ ခ်ဥ္ခ်ဳိေလးမုိ႔ ထမင္းနဲ႔လည္း အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။ လုပ္ရလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ အသုပ္သစ္ တစ္မ်ဳိးမို႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ…

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္အူေခ်ာင္း – ၆ေခ်ာင္း (ဆီပူျဖင္႔ေၾကာ္ျပီမွ အေစာင္းပါးပါးလွီးပါ)
၂။ သခြာသီး – ၁ေခ်ာင္း (အ၀ိုင္း ပါးပါးလွီးပါ (သို႔) အရွည္ေလးမ်ား လွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) (သို႔) ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၂။ သံပရာသီး -၁လံုးခြဲ (အရည္ညစ္ပါ )
၃။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၄။ ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၅။ နွမ္းဆီ – ၄စက္



ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဇလံုတစ္ခုထဲ ပါးပါးလွီးထားေသာ (ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္၊ သခြာသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တို႔ကို အားလုံး ေရာေမႊလိုက္ပါ။



၂။ ျပီးမွ ေနာက္ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား ျဖစ္ေသာ (ပဲငံျပာရည္၊ သံပရာရည္၊ သၾကား၊ ဟင္းရြက္ဆီ၊ နွမ္းဆီ) အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ေဆာ႔ရည္ရလွ်င္ ဇလံုထဲသို႔ ေလာင္းခ်ျပီ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၄။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ျမည္းလို႔ အဆင္ေျပျပီဆိုလွ်င္ ထမင္းေလးနဲ႔ ျမိန္ရွပ္စြာ အသုတ္ေလးကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ….



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

ၾကက္ဆီထမင္း




ထုိင္းစတုိင္ ၾကက္ဆီထမင္းေလးပါ။ ထုိင္းစတုိင္ အရသာစစ္စစ္နဲ႔ ၾကက္ဆီထမင္းက ရန္ကုန္မွာစားေနက် ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔ေတာ႔ အရသာမတူသာ အမွန္ပါ။ ဒါေပမယ္႔ စားလုိ႔လည္းေကာင္းျပီ လုပ္ရတာလည္း မခက္ပဲ လြယ္လြယ္ကူကူပင္ လုပ္စားနုိင္သည္မုိ႔ ၾကက္ဆီထမင္းကို ခုပဲ လုပ္လုိက္ၾကရေအာင္…
ၾကက္ဆီထမင္း ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ဗံုသား(သို႔)ၾကက္ေပါင္ရင္သား ♦ ၆၀၀ ဂရမ္ (၄ခု)
  • ရုိးရုိးဆန္                                                    ♦ နုိ႔ဆီခြက္ ၃ခြက္
  • ဆား                                                            ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္ အေနာက္                                 ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

  • နံနံပင္                                                          ♦ ၁စည္း (ေရေဆးထား အျမီျဖတ္ပါ)
  • သခြာသီး                                                     ♦ ၁လံုး (အခြံႏႊာ အ၀ိုင္းလွီးပါ)
  • ေရ                                                               ♦ ရခြက္
  • ဂ်င္း                                                             ♦ ၆ျပား (ပါးပါးလွီးျပီသား)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ                                              ♦ ရခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)


ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပဲငံျပာရည္ အၾကည္      ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ အေနာက္    ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ပဲငပိ အနွစ္                     ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္းစာ
  • သၾကား                          ♦ စားပဲြတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ဗီနီကာ                           ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
  • ဂ်င္း                                ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
  • ငရုတ္သီးနီ(သုိ႔)စိမ္း      ♦ ၅ခု (ပါးပါးလွီးပါ)

ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေဆာ႔လုပ္ရန္ ခြက္တစ္ခုထဲသို႔ (ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္၊ ပဲငပိ၊ သၾကား၊ ဗီနီကာ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ သၾကားအေရေပ်ာ္ရန္ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အပူေပးျပီ ခြက္တစ္ခုထဲ ေဆာ႔ရည္ ျပန္ထည္႔ထားေပးပါ။



ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆုံး ဒယ္ထဲ ၾကက္အေရခြံမ်ားထည္႔ကာ အညိွေရာင္သန္းလာအထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ရုိးရုိးဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္လွ်င္လည္း ရသည္။ ၀တ္ရည္က ပိုေကာင္းေအာင္ ၾကက္အေရခြံသီးသန္႔ ၀ယ္ထားျပီ ေၾကာ္ျခင္းျဖစ္သည္။



၂။ ျပီလွ်င္ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္အေရခြံမ်ားကို ဖယ္ကာ ထုိၾကက္ဆီမ်ားျဖင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ လုပ္ေပးပါ။



 ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္း
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္ရင္ဗံုကို ေရျဖင္႔ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးျပီ အေျခာက္ျပန္ခံထားပါ။



၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲသုိ႔ ေရ(ရခြက္)ထည္႔ကာ ဆူေအာင္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ရင္ဗံု၊ ဆား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ကာ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္၍ နူအိေအာင္ ၄၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ေရမ်က္နွာျပင္ေပၚ ၾကက္အေရခြံမွ ထြက္လာေသာ ၾကက္ဆီမ်ားကို ေယာက္ဇြန္းျဖင္႔ ခပ္ျပီ ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔ထားေပးပါ။



ရ။ ထုိ႔ၾကက္ဆီရည္ ၄ခြက္ခြဲကို အခန္းအပူခ်ိန္နွင္႔ အေအးခံထားပါ။



၈။ အေအးခံျပီလွ်င္ ၾကက္ဆီထမင္း စခ်က္ရန္ ဆန္(၃လံုး) ေရေဆးျပီသား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ဂ်င္း(၆ျပား)၊ ၾကက္ဆီရည္(၄ခြက္ခြဲ)၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း) တုိ႔ို ထမင္းအုိးထဲထည္႔ရာ ေရာေမႊလိုက္ျပီ ရုိးရုိးထမင္းခ်က္သလို ခ်က္ေပးပါ။




၉။ ထမင္းခ်က္ေနစဥ္အတြင္း ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အရွည္လိုက္ပိုးလွီးေပးထားပါ။



၁၀။ ၾကက္ဆီထမင္း က်က္ျပီဆိုလွ်င္ ၾကက္သား၊ သခြာသီး၊ နံနံပင္၊ ေဆာ႔ရည္တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…



မွတ္ခ်က္ ။       ။ က်န္ၾကက္ျပဳတ္ရည္မ်ားကို ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ အနည္းငယ္ခပ္ျပီ ဟင္းခ်ဳိအျဖစ္တြဲဖက္ သံုးေဆာင္နုိင္ပါသည္..

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

ဆတ္သားဟင္း




ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆတ္သားေျခာက္ – ၁ထုပ္
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၅လံုး (အရွည္လိုက္လွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မြွာ (နုပ္နုပ္ဆင္းပါ)

၄။ ၾကက္သြန္နီ – တျခမ္း (နုပ္နုပ္ဆင္းပါ)
၅။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ခု (၂ျခမ္းခြဲ)
၆။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ
၈။ ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဆတ္သားေျခာက္ကို ေရ ၁နာရီေလာက္ေရစိပ္ထားေပးပါ။
၂။ ဒယ္ထဲဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ေမြွေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအားလံုးကို ထည္႔ေမြွလိုက္ပါ။
၄။ ေရကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးျမွပ္ရုံထည္႔ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး နူးအိသည္အထိ တည္ေပးပါ။ လိုအပ္ပါက ေရထပ္ထည္႔ပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ရျပီးဆိုလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင္႔ ေရစိပ္ထားေသာ ဆတ္သားေျခာက္မ်ားကို ထည္႔တည္ေပးပါ။
၆။ ငံျပာရည္၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ေမြွေပးပါ။
ရ။ ျပီးလွ်င္ ဆတ္သားျမွပ္သည္အထိ ေရထည္႔၍ တည္ထားေပးပါ။ ေရခန္းလွ်င္ ေနာက္တစ္ေရထည္႔၍ ၄ၾကိမ္ခန္႔ ဆတ္သားနူးအိသည္အထိတည္ထားေပးပါ။
၈။ ဆီျပန္လာလွ်င္ နံနံပင္ကို အုပ္ေပးပါ။
၉။ စားခ်င္စဖြယ္ အရသာေကာင္းေသာ ျမန္မာဆတ္သားဟင္းကို ရရွိပါျပီး။
ဟင္းအေၾကာင္း
- ဒီဆတ္သားဟင္းခ်က္နည္းကို ၀တ္ရည္အေမ ဆီကေမးျပီး ခ်က္ထားတာပါ။ ဆတ္သားဟင္းက ၀တ္ရည္ ၾကိဳက္နွစ္သက္ေသာ ဟင္းမ်ားထဲက တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ရတာ အခ်ိန္ၾကာေပမယ္႔ တကယ္႔ အရသာေတြ႔ျပီး အနံသင္းတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

စားခ်င္စဖြယ္ ငါးခူေၾကာ္




ျမန္မာ ဟင္းလ်ာျဖစ္သည္႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြ ငါးခူးေၾကာ္ကိုလည္း ျမည္းသြားၾကေနာ္..

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးခူ – ၄ေကာင္
၂။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၃။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (အ၀ိုင္း ပါးပါးလွီးပါ)
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မြွာ (အ၀ိုင္း ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီကို ဆီမ်ားမ်ားျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းသည္ အထိေၾကာ္ေပးပါ။
၂။ ငါးခူကို ဓားျဖင္႔ အေစာင္းမြန္းျပီး ၃ပိုင္းတံုးလိုက္ပါ။
၃။ ျပီးမွ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔၍ နုယ္ထားေသာ ငါးခူကို တ၀က္ခြဲျပီး မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အညွိေရာင္သန္းလာ သည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ငါးခူမ်ားရျပီးဆိုလွ်င္ ပန္းကန္ျပားထဲထည္႔ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီမ်ားကို အေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။



၆။ စားခ်င္စဖြယ္ ကြ်တ္ရြေသာ ငါးခူေၾကာ္ကို ထမင္းနွင္႔ စားသံုးနုိင္ပါျပီး။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

ျဖဲသိပ္မုန္႔ လုပ္စားၾကရေအာင္




ဘိတ္လိုကေတာ႔ ျဖဲသိပ္မုန္႔လို႔ေခၚၾကတယ္… ရန္ကုန္မွာေတာ႔ ျဖဲသိပ္မုန္႔ကို ဘယ္လိုေခၚလဲေတာ႔ ၀တ္ရည္လည္း မသိလို႔ ဘိတ္လိုပဲ ေရးလိုက္တာ.. ျဖဲသိပ္မုန္႔ကို ၀တ္ရည္အရမ္းၾကိဳက္လို႔ ငယ္ငယ္တုန္းက ခဏခဏ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ အျပင္မွာ ေရာင္းတာေတာ႔ သိပ္မေတြ႔လို႔ ကိုယ္တုိင္ လုပ္စားနုိင္ေအာင္ တင္လိုက္ရျခင္းျဖစ္ပါတယ္.. အစာေျပအေနနဲ႔ ေန႔လည္မွာ အခ်ိန္တိုတိုအတြင္း လုပ္စားၾကည္႔ၾကရေအာင္…



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – ၁၆၀ ဂရမ္
၂။ ဆန္မွုန္႔ – ၂၀ဂရမ္
၃။ ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (အခြံမပါ)
၄။ နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၅။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု၁ပံု
ရ။ ဆီ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ နွင္႔ ဆန္မွုန္႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔၍ ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးမွ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ကို နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည္႔ေပးျပီး မေပ်ာ႔မမာ အေနထားထိ ေရာက္ေအာင္ သမေအာင္ နုယ္ေပးပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔၍ သမေအာင္ ထပ္နုယ္ေပးပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ နုယ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔မ်ားကို ပံုတြင္ ပါသည္႔ အရြယ္အတုိင္း လုပ္လိုက္ပါ။



၅။ ေပါင္းအိုး တစ္ခုထဲ ငေပ်ာရြက္မ်ား ေပၚတင္ျပီး ၁၀မိနစ္ခန္႔ေပါင္းေပးပါ။
၆။ ေပါင္းေနစဥ္အတြင္း အစာသိပ္ရန္ (ေျမပဲ၊ ႏွမ္း၊ သၾကား၊ ဆား)မ်ားကို မညက္တညက္ ငရုတ္ဆံုထဲ ေရာေထာင္းေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ထားေပးပါ။



၇။ ေပါင္းအိုးထဲမွ ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို မထုတ္မီ လက္တြင္ ဆီအနည္းငယ္သုတ ္ျပီးမွ ထုတ္ယူပါ။
၈။ ျပီးလွ်င္ လံုးထားေသာ ေကာက္ညွင္းလံုး အလယ္ကို ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္လိုက္ပါ။
၉။ ထုိ႔ေနာက္ အစာသိပ္ရန္ (ေျမပဲ၊ နွမ္း၊ သၾကား) ေရာေထာင္းထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ထည္႔၍ ေကာက္ညွင္းလံုးမ်ားကို ထည္႔၍ (ေျမပဲ၊နွမ္း၊ သၾကား) ကပ္သြားေအာင လက္ျဖင္႔လိမ္႔ေပးပါ။



၁၀။ ျပီးလွ်င္ ေကာက္ညွင္းလံုးခြဲထားေသာ ထဲသို႔ အစာမ်ားကို သိပ္ထည္႔ေပးပါ။
၁၁။ အခ်ိန္ခဏအတြင္းမွာပဲ အစာေျပအျဖစ္ စားနုိင္ေသာ ျဖဲသိပ္မုန္႔ကို စားသံုးနုိုင္ပါျပီး။…

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္




မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ကို အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္ ျပဳလုပ္ျပီး စိတ္ၾကိဳက္စာသံုးနုိင္ေအာင္ တင္လိုက္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ေန႔လည္စာ အစာေျပအျဖစ္ အခ်ိန္တိုအတြင္း တူတူလုပ္စား ၾကရေအာင္….

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ – ၁၆၀ဂရမ္
၂။ ဆန္မွုန္႔ – ၄၀ ဂရမ္
၃။ ဆိုဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုုးပံု ၁ပံု
၅။ ထန္းညက္(မုန္႔လုပ္ထန္းညက္ အမဲ) – ၆ခု
၆။ ကုလားပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ျပဳတ္ေပးျပီး ျပန္ေထာင္းေပးပါ)
မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေကာက္ညွင္းမွုန္႔ နွင္႔ ဆန္မွုန္႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔၍ ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၂။ ျပီးမွ ဆိုဒါ၊ ဆား၊ ကုလားပဲ၊ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ကို နည္းနည္းျခင္းဆီ ထည္႔ေပးျပီး မေပ်ာ႔မမာ အေနထားထိ ေရာက္ေအာင္ သမေအာင္ နုယ္ေပးပါ။
၃။ မုန္႔ေစးလာလွ်င္ အရွည္အတံုးေလးမ်ားကို လက္ျဖင္႔လိမ္႔ျပီး အရွည္လိုက္အကြင္းကေလးမ်ား ျပဳလုပ္ပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး ဆီေတာ္ေတာ္ပူလာလွ်င္ အကြင္းေလးမ်ားကို အညိွေရာင္ သန္းလာသည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ မုန္႔ကြင္းမ်ား က်က္လွ်င္ ဒယ္ထဲမွ ျပန္ဆယ္ယူထားပါ။
၆။ မုန္႔ကြင္းေၾကာ္ေနစဥ္အတြင္း ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲ ေရတစ္ခြက္ခန္႔ထည္႔ျပီး ထန္းညက္မ်ားကို ထည္႔က်ိဳေပးပါ။
ရ။ ထန္းညက္က်ိဳသည္႔ထဲသုိ႔ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု) ထည္႔ေမြွေပးျပီး ထန္းညက္ရည္ ေစးကပ္ေအာင္သည္အထိ က်ိဳေပးပါ။



၈။ ျပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ နွင္႔ ထန္းညက္ရည္ျဖင္႔ တြဲဖက္ ေန႔လည္စာ အစာေျပအျဖစ္စားသံုးနုိင္ပါျပီး.



မွတ္ခ်က္။ ။  မုန္႔လက္ေကာက္ကို ထန္းညက္ရည္စိမ္ျပီး စားခ်င္လွ်င္ မုန္႔လက္ေကာက္ေၾကာ္ကို ၾကြပ္ေအာင္ပိုေၾကာ္ပါ။ ျပီးမွ ထန္းညက္ရည္ ေအးလာလွ်င္ မုန္႔ကို အတန္ၾကာစိမ္ထားျပီး စားသံုးနုိင္ပါသည္။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

သၾကၤန္ အတက္ေန႔အတြက္ ေရြွရင္ေအး




သၾကၤန္ အတက္ေန႔က သၾကၤန္ ေနာက္ဆံုးေန႔လည္း ျဖစ္တာမုိ႔ ေရြွရင္ေအးေလးကို နွစ္သစ္ကူး အထိမ္းမွတ္ေလးနဲ႔ လုပ္စားနုိင္ေအာင္ တင္လိုက္ပါတယ္၊ စားသံုးသြားၾကပါအုန္းေနာ္….
ေရြွရင္ေအး မလုပ္ခင္ ေက်ာက္ေက်ာ အရင္လုပ္ၾကရေအာင္
ေက်ာက္ေက်ာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂါးဂါး ေက်ာက္ေက်ာ – ၁ထုပ္ (အထုပ္ေသး)
၂။ သၾကား – ၂၅က်ပ္သား
၃။ အုန္းနုိ႔(Coconut Cream) – ဘူးၾကီး တ၀က္
ေက်ာက္ေက်ာ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဒယ္အိုး အၾကီး တစ္အုိးထဲသုိ႔ ေရသန္႔ဘူး တစ္ဘူး မွ် ေရမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၂။ ျပီးမွ သၾကား အားလံုးကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ေပ်ာေအာင္ တည္ထားပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေက်ာက္ေက်ာ ထုပ္ကို ေရအနည္းငယ္ ေရာေမြွျပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔၍ ေညာင္းေစးသည္အထိ မၾကာမၾကာေရာေမြွေပးပါ။
၄။ ေညာင္းေစးလာလွ်င္ အုန္းနုိ႔မ်ားကို ထည္႔ျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ားကို ဗန္းထဲသို႔ ေလာင္းခ်ျပီး အေအးခံထားေပးပါ။



မွတ္ခ်က္။          ။ ေက်ာက္ေက်ာ ၂ထပ္လုပ္ခ်င္ပါက အုန္းနုိ႔အထည္႔ခင္ ေက်ာက္ေက်ာရည္ တ၀က္ကို ဗန္းထဲ အရင္ ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။ ျပီးမွ အုန္းနုိ႔ထည္႔ျပီး က်န္ေက်ာက္ေက်ာရည္ တ၀က္နဲ႔ေရာေမြွ၍ အေပၚမွ ထပ္ေလာင္းခ်ေပးလိုက္ရင္ ရပါျပီး။
ေရြွရင္ေအး တြင္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္း – ၅ထုပ္
၂။ သာကူေစ႔ (လံုးေသး) – ၁ထုပ္
၃။ ေကာက္ညွင္းေပါင္း – ၁ထုပ္
၄။ ေက်ာက္ေက်ာ
၅။ အုန္းနုိ႔ရည္ – နုိ႔ဆီဘူး ၁ဘူး  (သုိ႔) အုန္းနုိ႔ (Coconut Cream) – ဘူးေသးတ၀က္
၆။ သၾကား – ၃၀က်ပ္သား
ေရြရင္ေအး ျပဳလုပ္နည္း
၁။ သၾကားမ်ားကို ဒယ္ထဲ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး သၾကား အရည္ေပ်ာ္သည္အထိ က်ဳိေပးပါ။
၂။ အရင္ဆံုး ေမ်ာ႔ေခ်ာင္း မ်ားကို အုိးတစ္ခုထဲထည္႔ျပီး ေရစိပ္ထားေပးပါ။



၃။ သာကူေစ႔မ်ားကိုလညး္ မက်ဳိခင္ ေရစိပ္ထားေပးျပီး ဇကာျပန္ ေရျပန္စစ္ထားေပးပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ သာကူ နွင္႔ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ား က်ဳိရန္အတြက္ ဒယ္အိုးၾကီးၾကီး ၂အုိးထဲ ေရမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ ေရဆူေအာင္ အထိတည္ထားေပးပါ။
၅။ ဒယ္အုိး တစ္အုိးထဲသို႔ ေရပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ားထည္႔ျပီး ၈မိနစ္ခန္႔ ေမ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ား က်က္သည္အထိ ေမြွေပးပါ။ က်က္သြားလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၆။ ဒယ္အုိး ၁အိုးထဲသုိ႔ ေရပြက္ပြက္ဆူလာမွ သာကူမ်ားကို ထည္႔ျပီး ၄မိနစ္ခန္႔ အဆက္မျပတ္ေမြွေပးပါ။ သာကူေစ႔မ်ားကို မျပဲေစပါနွင္႔။ မေမြွေပးပါက သာကူေစ႔မ်ားကပ္သြားပါလိမ္႔မည္။ က်က္သြားလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၇။ ျပီးေနာက္ ဒယ္အိုး ၾကီး တစ္အုိးထဲ ဆယ္ထားေသာ ေမွ်ာ႔ေခ်ာင္းမ်ား၊  သာကူေစ႔မ်ား၊ သၾကားရည္၊ အုန္းနုိ႔ရည္ အားလံုးကို ေရာထည္႔ေမြွလိုက္ပါ။



၈။ ေရြွရင္ေအး စားရန္ ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ေရြွရင္ေအးနွင္႔ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ
ပါမုန္႔၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္း၊ ေက်ာက္ေက်ာ ထည္႔ျပီး စားသံုးနုိင္ပါျပီး….



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

ဆိတ္သားခပတ္ဟင္း





ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆိတ္သား – ၄၀က်ပ္သား (နုပ္နုပ္ဆင္းပါ)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီး ၈စိပ္လွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၇မြွာ (ညက္ေနေအာင္း ေထာင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ – ၄လံုး (အ၀ိုင္းေလးမ်ား လွီးပါ)
၅။ ငရုတ္သီးေျခာက္ အနီေထာင္႔ – ၄ေထာင္႔ (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ)
၆။ ဗင္နီဂါရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ ဇီယာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ နံနံေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ မာဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁၀။ ကလေ၀ရြက္ – ၂ရြက္
၁၁။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
၁၂။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၃။ ေထာပတ္
၁၄။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ဆိတ္သား စဥ္းေကာကို (ဆား၊ သၾကား၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (အနည္းငယ္)၊ ဗနီဂါ) ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနုယ္ထားပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ဒယ္ျပားထဲ ေထာပတ္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြႏ္း) ထည္႔ျုပီး ၾကက္သြန္နီ၀ုိင္းမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ျပီး ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ေထာပတ္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားထည္႔ဆီသပ္ပါ။
၄။ ျပီးေနာက္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးအနွစ္မ်ားကို ထည္႔ေရာေမြွေပးပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ နုယ္ထားေသာ ဆိတ္သား၊ ဇီယာ၊ ကရေ၀းရြက္၊ နံနံေစ႔မွဳန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီး ေမြွေပးပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ ေရ(အနည္းငယ္) ထည္႔ျပီး ဆိတ္သား နူးသည္အထိ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။
၇။ ဆိ္တ္သားက်က္ျပီး အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နွင္႔  ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အေပၚမွထည္႔ျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၈။ အေပၚမွ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္လွ်င္လည္း ရပါသည္။
၉။ အရသာရွိေသာ ဆိတ္သားခပတ္ဟင္းကို စားသံုးနိုင္ပါျပီး။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

ပုဇြန္ကင္သုတ္




ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္က်ား – ၂၀က်ပ္သား (အျမီးခ်န္ျပီး အခြံခြာပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မြွာ (အ၀ုိင္းေလးမ်ား လွီးပါ)
၃။ ငရုတ္စိမ္း – ၄ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ ဆလက္ရြက္ – ၁ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ေဆာ႔ရည္တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၂။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၄။ ေရ – လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္က်ားကို ေက်ာခြဲျပီး ေခ်းမ်ားထုတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ကင္ျပားေပၚတင္၍ ပုဇြန္မ်ားကို က်က္သည္အထိ အသုတ္ခြဲျပီး ကင္ေပးပါ။
၄။ ေဆာ႔ရည္အတြက္ (ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ သံပရာရည္၊ ေရ) အားလံုးကို ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္ကင္သုတ္ရန္အတြက္ (ပုဇြန္ကင္၊ ေဆာ႔ရည္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆလတ္ရြက္) တုိ႔ကို အားလံုးေရာေမြွလိုက္ပါ။



၆။ စားလို႔ေကာင္းျပီး ထမင္းျမိန္ေစမည္႔ အသုတ္တစ္မ်ဳိးပါ…

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

ငါးဖယ္သုတ္




ငါးဖယ္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးဖယ္ – ၃၀က်ပ္သား (ေထာင္းျပီးသား)
၂။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ ဂ်ဳံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၅။ ၾကက္ဥ(အကာ) – ၁လံုး
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ၾကက္သားမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးဖယ္သုတ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ ၈စိပ္စိပ္ပါ)
၂။ သံပရာသီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ အရည္ညစ္ပါ)
၃။ ငရုတ္သီးဆီသပ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔၊ ဆီပူလွ်င္ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ၃ဇြန္းထည္႔)
၄။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၆။ နံနံပင္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား ျဖစ္ေသာ (ငါးဖယ္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမဳွန္႔၊ ဂ်ဳံ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္ဥအကာ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ) အားလံုးကို ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ သို႔ ထည္႔နုယ္လုိက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ငါးဖယ္မ်ား မကပ္ေစရန္ လက္တြင္ ဆီသုတ္၍ နုယ္ထားေသာ ငါးဖယ္မ်ားကို အလံုးျပားေလးမ်ား လုပ္လိုက္ပါ။ (အရြယ္မၾကီးပါေစနွင္႔)
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီး ငါးဖယ္လံုမ်ားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးျပီး ဇကာျဖင္႔ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။



၄။ ျပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္မ်ားကို ပါးပါးအေစာင္းလွီးလိုက္ပါ။



၅။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲသို႔ ငါးဖယ္သုတ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ( ငါးဖယ္၊ ခရမ္းခဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးဆီသပ္၊ နံနံပင္၊ သံပရာရည္) အားလံုးကို ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာအေပါ႔အငံ အေနေတာ္လွ်င္ ငါးဖယ္သုတ္ကို ထမင္းနွင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီး။

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

Wednesday, October 30, 2013

ျမင္းခြာရြက္သုတ္




ျမင္းခြာရြက္သုတ္ကို အညာမွာေတာ႔ ေျမပဲနွင္႔ သုတ္ေလ႔ရွိျပီ ရန္ကုန္မွာေတာ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔နဲ႔ တြဲသုတ္ေလ႔ ရွိၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ အညာနွင္႔ ရန္ကုန္ နွစ္ခုလံုး ေပါင္းျပီ ေျမပဲေရာ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ေလးပါ ထည္႔သုတ္ထားပါတယ္။ အားေပးသြားၾကပါအုန္းေနာ္..
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျမင္းခြာရြက္ (Pennywort) – ၂စည္း (ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ ေရစစ္၍ နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (Tomato) – တ၀က္ (အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ (Onion) – ၂လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
၄။ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ (shrimp powder)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ေျမပဲ (peanut)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (မညက္တညက္ေလး ေထာင္းေပးပါ)
၆။ နွမ္း (sesame)- စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ ဆား (salt)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ သၾကား (sugar)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၉။ နွမ္းဆီ (seasame 0il)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ သံပရာသီး (lime)- ၁လံုး (အရည္ညွစ္ထည္႔ပါ)
၁၁။ ပဲအက်က္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
အသုတ္သုတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ အရင္လုပ္ပါမည္။ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည႔္ျပီ ဆီပူလာလွွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၁လံုးကို ထည္႔၍ အညိွေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီးေနာက္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားကို ပန္းကန္ တစ္ခုထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၃။ ခု ျမင္းခြာရြက္သုတ္ကို စသုတ္ပါေတာ႔မည္။
၄။ ဇလံုတစ္ခုထဲသုိ႔ ပါ၀င္ေသာပစၥည္မ်ား ျဖစ္ေသာ (ျမင္းခြာရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မုွန္႔၊ ေျမပဲ၊ နွမ္း၊ ဆား၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ၊ သံပရာသီး၊ ပဲမွုန္႔၊ ဆီခ်က္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) အားလံုးတုိ႔ကို ထည္႔၍ သမေအာင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။



၅။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အေနေတာ္ ျဖစ္သြားလွ်င္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားကို ျဖဴးေပးျပီ ထမင္း၊ ၾကာရုိးဟင္းခါးေလးျဖင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ….

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္




ဒီပုဇြန္ထုုတ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္းက ၀တ္ရည္ အကိုၾကီးရဲ႔ ခ်က္နည္းပါ။ အကုိၾကီး ရန္ကုန္ ျပန္လာလည္တိုင္း ခ်က္ေကြ်းေလ႔ ရွိတာမို႔ အမွတ္တရ အေနနဲ႔ မေန႔က လုပ္စား ျဖစ္တာပါ။ လုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ျပီ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ ေမႊးေနပါတယ္။ ပုဇြန္ေက်ာခြဲျပီ အစားသြပ္ထားတာမုိ႔ သာမန္ ပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္ေတြနဲ႔ လုပ္နည္း လံုး၀ မတူပါဘူး။ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္ထုုတ္ – ၄ေကာင္
၂။ မုန္လာဥနီ – ၁ဥ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း ( ပါးပါးလီွးပါ)
၅။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ၾကက္ဥ – တ၀က္ (ခေလာက္ပါ)
၉။ ဂ်ဳံ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ထုတ္ကိုကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ အခြံကို အလယ္ကေန ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္လိုက္ပါ။ ျပီလွ်င္ ဓားျဖင္႔ အလယ္ေၾကာကို အနည္းငယ္ လွီးလိုက္ပါ။



၂။ ထုိ႔နည္းအတိုင္း က်န္ပုဇြန္ထုတ္ ၃ေကာင္ကုိ ဆက္လက္ျပဳလုပ္ပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ၾကက္ဥ၊ ဂ်ဳံ) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာနယ္လိုက္ပါ။



၄။ ျပီးလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ အစားမ်ားကို ပုဇြန္ထဲသို႔ အစားသြပ္ေပးပါ။



၅။ ခုပုဇြန္ထုတ္ေၾကာ္လို႔ ရပါျပီ။ ဒယ္ထဲ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း ထည္႔ျပီ အစားသြပ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ဆီပူထုိးေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ သင္းသည္႔ ပုဇြန္ထုတ္ ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

တုိ႔ဟူးသုပ္ေလး လုပ္စားၾကေအာင္




တို႔ဟူးသုပ္ေလးကို ခ်ဥ္ငံ႔စပ္ေလး သုပ္ထားပါတယ္။ တို႔ဟူး အိမ္မွာပါ က်ဳိလို႔ ရေအာင္ပါ တုိ႔ဟူးက်ုဳိနည္းပါ တင္ျပလိုက္ပါတယ္။ ဒီတို႔ဟူးက်ဳိနည္းေလးကိုေတာ႔ ၀တ္ရည္အမႊာညီမ ၀တ္မွဳံဆီက သိတာပါ။ အိမ္မွာ လုပ္စားသျဖင္႔ ၂၀၀က်ပ္ျဖင္႔ တစ္အိမ္လံုး သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္စြာ စားသံုး နုိင္ပါတယ္။ တုိ႔ဟူးက်ဳိခ်ိန္ကလည္း ၂မိနစ္ေလာက္သာ ၾကာ၍ အခ်ိန္တိုအတြင္း လုပ္စားပါတယ္။ အိမ္မွာ လုပ္စားၾကည္႔မွ အရမး္လြယ္ကူတာ ေတြ႔ရ၍ ျပန္မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္..
တုိ႔ဟူးက်ဳိရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ကုလားပဲ အစိမ္းမွုန္႔ – ၁ထုပ္ (၁၅၀ ဂရမ္)
၂။ ေရေအး – ၆၀၀ မီလီလီတာ (ml) (သို႔) လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ရခြက္
၃။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၄။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
တို႔ဟူးက်ဳိနည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲ ကုလားပဲ အစိမ္းမွုန္႔မ်ားကို ထည္႔ျပီ ေရေအး လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး ခြက္၀က္ခန္႔ ထည္႔ကာ ပဲမွုန္႔မ်ားကို လက္ျဖင္႔ ေက်သည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၂။ ပဲမွုန္႔မ်ား ေက်သြားမွ က်န္ ေရေအး(လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၆ခြက္)စာကို နည္းနည္းခ်င္း ေလာင္းထည္႔သြားပါ။
၃။ ေရထည္႔ျပီရင္ ဆား၊ ဆႏြင္းမွဳန္႔မ်ားကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။ မွတ္ခ်က္ (တုိ႔ဟူး အျဖဴလိုခ်င္ရင္ ဆႏြင္းမွုန္႔ မထည္႔ပါနွင္႔)
၄။ ေရာေမႊထားေသာ ပဲမွုန္႔ေရမ်ားကို ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲထည္႔၍ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အဆက္မျပတ္ ၂မိနစ္ခန္႔ ေမႊေပးထားပါ။
၅။ ေညာင္းေစးလာသည္ အထိ ေရာေမႊေပးပါ။ ေညာင္းေစးလာလွ်င္ မီးပိတ္၍ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ပံုစံခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔၍ ၃နာရီေလာက္ ၾကာေအာင္ အေအးခံထားေပးပါ။



၆။ အေအးခံျပီရင္ တို႔ဟူးကို ကိုယ္ၾကိဳက္နွစ္သက္သလို လွီးျပီ သုတ္စား၊ ေၾကာ္စားနုိင္ပါျပိ….



တို႔ဟူးသုပ္ရန္ ျပင္ဆင္နည္း
၁။ တုိ႔ဟူး – တ၀က္
၂။ ပဲမွုန္႔ (အၾကက္မွုန္႔)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ဆား- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၅။ အခ်ဳိမွန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၇။ ေဂၚဗီထုတ္ – တစ္စိတ္ (ပါးပါးလီွးပါ)
၈။ ေရွာက္ရြက္ – ၃ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၉။ မန္က်ဥ္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ (အက်က္မွုန္႔) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္



တို႔ဟူးသုပ္နည္း
၁။ တို႔ဟူးသုပ္ရန္ ပါ၀င္ေသာေသာ ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (တုိ႔ဟူး၊ ပဲမွုန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ေဂၚဗီ၊ မန္က်ဥ္းရည္၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ငရုတ္သီးမွဳန္႔၊ ေရွာက္ရြက္) အားလံုးကို ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးမ်ားကို ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။
၃။ ခ်ဥ္ငံ႔စပ္ တို႔ဟူးသုပ္ေလးကို အိမ္မွာ အခ်ိန္တုိအတြင္း လုပ္စားၾကပါ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္