ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Wednesday, November 6, 2013




ၾကက္ေတာင္ပံကို အရုိးထုပ္ျပီ ၀က္သား အစားသြပ္ကာ ေၾကာ္ထားတဲပ ထုိင္းစတုိင္ ခ်က္နည္းေလးပါ။ ၾကက္ေတာင္ပံ အရုိးထုတ္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ပါ ေဖာ္ျပေပးထားတာမုိ႔ လုပ္ရလည္း လြယ္မွာပါ။ အခ်ိန္တုိတုိတြင္းမွာပဲ လုပ္စားနုိင္မွာမုိ႔ ခ်က္နည္းကို ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ေတာင္ပံ – ၄ခု
၂။ နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၃။ ငရုတ္ေကာင္း(အျဖဴ) – ၅ခု (မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၅။ ၀က္သား – ၅က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းေပးပါ)
၆။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ထုိင္းငရုတ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၃။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ေတာင္ပံ အရုိးထုတ္ပံု အဆင္႔ဆင္႔
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေတာင္ပံ အရုိးရင္း ပတ္ပတ္လည္ရွိ အေၾကာမ်ားကိုို ဓားျဖင္႔ ျဖတ္လိုက္ပါ။



၂။ ျပီးလွ်င္ ဓားျဖင္႔ အသာေလး ေအာက္သို႔ တြန္းသြားလိုက္ပါ။



၃။ လက္ျဖင္႔ ၾကက္ေတာင္ပံ အသားကို ေအာက္သို႔ ဆြဲခ်လို႔ ရတဲ႔ အလယ္ေလာက္ေရာက္ရင္ လက္ျဖင္႔ အသာေလး ဆြဲခ်လို္က္ပါ။ အသားနဲ႔ အရုိးသတ္သတ္စီ ျဖစ္သြားတာကို ေတြ႔ပါလိမ္႔မည္။




၄။ ထုိ႔ေနာက္ အရုိးကို လက္ျဖင္႔ အသာေလး ခ်ဳိးလိုက္လုိ႔ ရပါျပီ။




၅။ အရိုးထုတ္ျပီးသား ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ရရွိပါျပီ။



၆။ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ ခရုဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ျဖင္႔ ေရာနုယ္ထားပါ။
ၾကက္ေတာင္ပံ အစားသြပ္ေၾကာ္နည္း
၁။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (၀က္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ပဲငံျပာရည္) အားလံုးကို ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။



၂။ ျပီမွ အရုိးထုတ္ထားေသာ ၾကက္ေတာင္ပံထဲသို႔ နုယ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို အစားသြပ္ေပးပါ။



၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ကာ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။



၄။ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားရျပီဆုိလွ်င္ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
၅။ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္မ်ားကို ေဆာ႔ရည္ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment