ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

သေဘာၤသီးေထာင္း




ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သေဘာၤသီး – ၁လံုး
၂။ ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္းစာ (မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ)
၃။ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္လွီးပါ)

၅။ သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညစ္ထားပါ)
၆။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ ပဲသီးရွည္ – ၁ေခ်ာင္း (အရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းျပီ ဆီသပ္ထားေပးပါ)
၉။ ငရုတ္သီး – ၂ခု ( ေထာင္းေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ။ ။ အစပ္ၾကိဳက္ပါက ငရုတ္သီး ၆ခုထိ ထည္႔နုိင္သည္
၁၀။ သၾကားရည္ (သို႔) ထန္းလ်က္ရည္ – လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၁လံုးစာ

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ သေဘာၤသီးကို ျခစ္တံျဖင္႔ အေခ်ာင္းရွည္ေလးျဖစ္ေအာင္ ျခစ္ေပးပါ။
၂။ ျခစ္ထားေသာ သေဘာၤသီးမ်ားကို ေရဆင္ေဆးျပီ ဇကာျဖင္႔ျပန္စစ္ထားပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ (သေဘာၤသီး၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ ပဲသီး၊ ငါးငံျပာရည္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္) အားလံုးကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၄။ ျပီမွ သၾကားရည္၊ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္တုိ႔ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အေနေတာ္လွ်င္ ဇလံုထဲသို႔ လက္ျဖင္႔ အနည္းငယ္ေထာင္းေပးပါ။
၆။ အရသာရွိေသာ သေဘာၤသီးေထာင္းကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ။….

PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment