ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

ပါမုန္႔ ၀က္သားကပ္ေၾကာ္

 

ဒီ ပါမုန္႔၀က္သားကပ္ေၾကာ္ေလးက အစားေျပအျဖစ္ အခ်ိန္မေရြးမွာ စားသံုးနုိင္ပါတယ္။ စားလုိ႔လည္း အရမ္းေကာင္းျပီ ထုိင္းစတုိင္ ေဆာ႔ေလးနဲ႔လည္း အလြန္မွ လိုက္ဖက္လွသည္။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ထုိင္းဟင္းေတြကိုလည္း ၾကိဳက္တာမုိ႔ မၾကာခဏလိုလို လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလးကလြယ္တာမို႔ တူတူလုပ္စားၾကည္႔လိုက္ရေအာင္…

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပါမုန္႔ (Bread)- ၅ခ်ပ္
၂။ ၀က္သား (Pork)- ၁၅က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၃။ ၾကက္ဥ (Egg)- ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၄။ ခရုဆီ (Oyster Sauce)- စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ (Light Soy Sauce)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ဆား (salt)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ရ။ သၾကား (Sugar)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ (Black pepper)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္္း
၉။ တရုတ္နံနံပင္ (Spring Cilantro)
ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ သခြာသီး – တ၀က္ (ပါးပါးအရွည္လွီးပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ) (ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ ငရုတ္သီးေတာင္႔ပြ(အရွည္) – ၁ခု(ပါးပါးအ၀ိုင္းလွီးပါ)
၄။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဗီနီဂါ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ေရေႏြး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပါမုန္႔၁ခ်ပ္ခ်င္းဆီကို ၄ပိုင္းပိုင္းလုိက္ပါ
၂။ ျပီလွ်င္ က်န္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (၀က္သား၊ ၾကက္ဥ၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ တရုတ္နံနံပင္) အားလံုးတုိ႔ကို ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ ေရာနုယ္လုိက္ပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ပါမုန္႔ေပၚသို႔ နုယ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကို ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ကပ္လုိက္ပါ။



၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၍ ဆီပူလာလွ်င္ ၀က္သားကပ္ထားသည္႔ ဘက္သို႔ အရင္ေၾကာ္ျပီ က်က္လွ်င္ ေနာက္တစ္ဘက္သုိ႔ ျပန္လွန္ေပးပါ။



၅။ နီညွုိေရာင္သန္းလာလွ်င္ ပါမုန္႔ေလးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ေပးျပီ ဆီစုတ္စကၠဴေပၚတြင္ တင္ေပးထားပါ။



၆။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ပါမုန္႔မ်ားကို ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။
ရ။ ပါမုန္႔ ၀က္သားကပ္ေၾကာ္ေလးမ်ား ရျပီ ဆုိလွ်င္ ေဆာ႔ျပဳလုပ္ပါ႔မယ္။
၈။ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဆား၊ သၾကား၊ ဗီနီဂါ၊ ေရေႏြး)တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၉။ ျပီမွ သခြာသီး၊ ငရုတ္ပြေတာင္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည္႔ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ေလာင္းထည္႔ျခင္းျဖင္႔ ေဆာ႔ရရွိပါျပီ။



၁၀။ ပါမုန္႔ ၀က္သားကပ္ေၾကာ္ေလးမ်ားကို ေဆာ႔ျဖင္႔တြဲစားသံုးနုိင္ပါျပီ….


PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment