ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။

Thursday, November 7, 2013

ထုိင္းစတုိင္ ျပည္ၾကီငါးသုတ္




ဒါကေတာ႔ ထုိင္းစတုိင္ သုတ္ထားတဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးသုတ္ ေလးပါ။ လုပ္ရလည္း လြယ္ျပီ အရသာလည္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ျပည္ၾကီးငါး ညိွနံ႔ကင္းေအာင္ ရွာလကာရည္၊ ဂ်င္းတုိ႔ကို အသံုးျပဳထားပါေသးတယ္။ အရသာကလည္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ေလးမို႔ အားလံုး ၾကိဳက္နွစ္သက္ၾကမွာပါ။ ခ်က္နည္းကို ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ျပည္ၾကီးငါး – ၂၀ က်ပ္သား
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ ပါးပါးအရွည္လွီးပါ)
၄။ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)

၅။ သံပရာသီး – နွစ္စိပ္
၆။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
ရ။ ေရွာက္ရြက္ – ၂ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၈။ နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၉။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
၁၁။ ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ျပည္ၾကီးငါးကို အညိွအခြ်ဲမ်ား သန္႔စင္ေပးပါ။ ျပီမွ ျပည္ၾကီးငါးကို ဓားျဖင္႔ ၾကက္ေျခခတ္ပံုေလးမ်ား မႊန္းေပးပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေရပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဒယ္အုိးထဲသို႔ ဂ်င္း၊ ရွာလကာရည္(စားပဲြတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီမွ ၾကက္ေျခခတ္ပံု မႊန္းထားေသာ ျပည္ၾကီးငါးမ်ားကို အနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ထုိအုိးထဲသို႔ ထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပည္ၾကီးငါးမ်ားကို ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ခန္႔ ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည္႔ဆီသပ္ေပးပါ။
၅။ ျပီမွ ငရုတ္သီးမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ ဆႏြင္းမုွန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) ထည္႔ျပီ မီးျပန္ပိတ္လိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္မ်ားကို ခြက္တစ္ခုထဲ ျပန္ဖယ္ထားေပးပါ။
သုတ္နည္း
၁။ ခုျပည္ၾကီးငါး သုတ္ပါေတာ႔မည္။ ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ (ျပည္႔ၾကီးငါး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ေရွာက္ရြက္၊ ငရုတ္သီး၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာရည္၊ နံနံပင္)တုိ႔ကို ေရာနုယ္လုိက္ပါ။



၂။ ျပီမွ အရသာအေပါ႔အငံ႔ျမည္းျပီ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၃။ ခ်ဥ္စပ္ ျပည္ၾကီးငါးသုတ္ေလးကို ထမင္းနွင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment