ကြ်န္ေတာ့္ BLOG အားလာေရာက္ လည္ပါတ္သူမ်ားကို အထူးပင္ေက်းဇူးတင္ရွိပါသည္။ AJ Phone 2 ဖုန္းဆိုင္ Sales & Service Center { တကူ - ျပည္ေအး ရပ္ကြက္ }

Thursday, November 7, 2013

၀က္သားသံုးထပ္သားကင္




ဒါကေတာ႔ ထုိင္းစတုိင္ ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္ေလးပါ။ ထုိင္းလို “Khao Moo Krob” လို႔ေခၚပါတယ္။ ဒီခ်က္နည္းေလးကို ucancookthai ၀က္ဆုိက္က ရွာေဖြေတြ႔ရွိခဲ႔တာပါ။ ဒါနဲ႔ ၀တ္ရည္ ညေနစာအတြက္ ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္ေလးကို ခ်က္စားျဖစ္သြားတာပါ။ ထုိင္းစတုိင္ ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္က အရသာအရမ္းကို ထူးျခားေကာင္းမြန္တာမုိ႔ ဟင္းခ်က္ေမာင္နွမမ်ားအတြက္ ခ်က္နည္းနွင္႔တကြ လုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ပါ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္…
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဝက္သားသံုးထပ္သား – ၁၀က်ပ္သား
၂။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၅။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေဆာ႔လုပ္ရန္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား




၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ (Tomato Ketchup) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၂။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၃။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ တရုတ္ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ (Five Spices Powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၅။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ေရ – နုိ႔ဆီခြက္ တ၀က္ (Rice Cooker ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
၈။ ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၀က္သားသံုးထပ္သားကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားသံုးထပ္သားကို အတံုးလိုက္ကို အရသာမ်ား စိမ္႔၀င္ေစရန္ ခရင္း(သို႔)စူးျဖင္႔ ထုိးေပးပါ။
၂။ ျပီးမွ ပဲငံျပာရည္(စားပြဲတင္ဇြန္းတ၀က္)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ခရုဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း)တုိ႔ျဖင္႔ ေရာနုယ္ျပီ နာရီ၀က္ခန႔္ၾကာေအာင္ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ နာရီ၀က္ခန္႔နုပ္ျပီလွ်င္ ၀က္သားကို မကင္ခင္ နူးအိေစရန္ ၀က္သားကို ေရျမဳပ္ရုံထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ထားေပးပါ။ ေရခန္းလွ်င္ ၀က္သားနူးအိသည္အထိ ေနာက္တစ္ေရ ထည္႔၍ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ နာရီ၀က္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။



၄။ ၀က္သားနူးအိသြားလွ်င္ ၀က္သားကို ေရခန္းေစျပီ ၀က္သားအတံုးၾကီးကို နွစ္ပိုင္းပိုင္းျပီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္(စားပဲြတင္ဇြန္း တ၀က္)၊ သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္)ထပ္နုယ္လိုက္ပါ။



၅။ ခု၀က္သားသံုးထပ္သားကို စကင္ပါေတာ႔မယ္။ Oven ၂၀၀ဒီဂရီထားျပီ ၁၅မိနစ္ခန္႔ကင္ေပးပါ။



၆။ ကင္ျပီေသာ ၀က္သားသံုးထပ္သားမ်ားကို အရွည္လိုက္ ပါးပါးလွီးလုိက္ပါ။



ရ။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္ေပၚတြင္ ထမင္းနဲ႔ ျပင္ဆင္လိုက္ပါ။



ေဆာ႔ရည္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ေဆာ႔ရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ ( ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ခရုဆီ ၊ Five Spices Powder၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ၊ ေရ) တုိ႔ကို ဒယ္တစ္ခုထဲ ေရာထည္႔လိုက္ျပီ တည္ထားေပးပါ။
၂။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ေကာ္မွုန္႔ကို ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္ျပီ ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။
၃။ ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္အတြက္ အနီေရာင္ ေဆာ႔ရည္ကို ရရွိပါျပီ။



၄။ ထုိ႔ေဆာ႔ရည္ကို ၀က္သားသံုးထပ္သား ျပင္ဆင္ထားေသာ ပန္းကန္ေပၚသို႔ ဆမ္းလိုက္ျပီ ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။



PDF ျဖစ္ ေဒါင္းရန္

No comments:

Post a Comment